FORMULA 1

Formula 1: Η οικογένεια Σουμάχερ πάει στα δικαστήρια το Die Aktuelle για πλαστή συνέντευξη

Ο Μίχαελ Σουμάχερ σε συνέντευξη Τύπου
Ο Μίχαελ Σουμάχερ σε συνέντευξη Τύπου © 2011 AP PHOTO/SAURABH DAS, FILE

Η πλευρά του Γερμανού θρύλου της Formula 1 θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για το επαίσχυντο δημοσίευμα της δήθεν "συνέντευξής" του από το γερμανικό περιοδικό Die Aktuelle, όπως έκανε γωνστό ένας εκπρόσωπος της οικογένειας Σουμάχερ.

Το γερμανικό περιοδικό βγήκε με παχυλό και παραπλανητικό τίτλο στο εξώφυλλό του ότι είχε εξασφαλίσει την πρώτη συνέντευξη του Μίκαελ Σουμάχερ μετά από μία δεκαετία, στην οποία ο Γερμανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 βρίσκεται μακριά από τη δημοσιότητα λόγω των επιπτώσεων του ατυχήματός του στις γαλλικές Άλπεις το Δεκέμβριο του 2013.

Μετέπειτα το συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης έκανε γνωστό ότι η συνέντευξη αυτή είχε προκύψει με ερωταπαντήσεις μέσω του chatbot του Open AI, δηλαδή του ψηφιακού κώδικα τεχνητής νοημοσύνης. Το Die Aktuelle έκανε λόγο για "απατηλά αληθινές" απαντήσεις, εν μέσω της παγκόσμιας κατακραυγής που ακολούθησε μετά το δημοσίευμα.

Τώρα, σύμφωνα με το δίκτυο ESPN, ένας εκπρόσωπος της οικογένειας Σουμάχερ έκανε γνωστό ότι οι οικείοι του Γερμανού θα ακολουθήσουν τη νομική οδό για τα πεπραγμένα του Die Aktuelle.

"Ο Μίκαελ έλεγε ότι η ιδιωτική ζωή είναι ιδιωτική" είπε στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Netflix για τον "Σούμι" η σύζυγός του, Κορίνα Σουμάχερ. "Είναι πολύ σημαντικό για μένα να μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει την ιδιωτική του ζωή όσο περισσότερο είναι δυνατόν. Ο Μίκαελ πάντοτε μας προστάτευε, και τώρα εμείς προστατεύουμε τον Μίκαελ".

Θυμίζουμε ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κατά τη διάρκεια πτώσης που είχε κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις το Δεκέμβριο του 2013. Έκτοτε η κατάσταση της υγείας του δεν έχει γίνει γνωστή, καθώς η οικογένειά του προστατεύει ως κόρη οθφαλμού την ιδιωτικότητά του - επιτρέποντας σε ελάχιστους και απόλυτα έμπιστούς της ανθρώπους να τον επισκεφτούν στο σπίτι τους, στην Ελβετία.

Η Κορίνα Σουμάχερ έδωσε, στο ίδιο ντοκιμαντέρ, την πιο σαφή μέχρι στιγμής περιγραφή της κατάστασης της υγείας του Γερμανού πρωταθλητή: "Ο Μίκαελ είναι εδώ. Διαφορετικός, αλλά είναι εδώ, και αυτό μας δίνει δύναμη, πιστεύω. Είμαστε μαζί, ζούμε μαζί στο σπίτι, κάνουμε θεραπεία, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να νιώσει καλύτερα ο Μίκαελ, για να διασφαλίσουμε ότι θα είναι άνετα και θα νιώθει το δεσμό της οικογένειάς μας. Κι ό,τι κι αν γίνει, θα κάνω ότι μπορώ για αυτό, όλοι μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε".

TAGS FORMULA 1 F1 ΜΙΧΑΕΛ ΣΟΥΜΑΧΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ