Η Williams παρουσίασε τα νέα της χρώματα για τη σεζόν της F1 2026

Η ομάδα του Γκρόουβ αποκάλυψε το χρωματισμό που θα έχει το νέο της μονοθέσιο Williams FW48 -όταν το δούμε, στις δοκιμές του Μπαχρέιν την επόμενη εβδομάδα- στη νέα σεζόν της Formula 1.
Η προετοιμασία της Williams για τη νέα εποχή της Formula 1, με το νέο πλαίσιο τεχνικών κανονισμών του 2026, ξεκίνησε με μια μεγάλη αστοχία: ήταν η μόνη ομάδα που δεν πρόλαβε να ετοιμάσει το νέο της μονοθέσιο για το shakedown των φετινών αυτοκινήτων της περασμένης εβδομάδας, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.
Παρόλα αυτά, η Williams διαβεβαιώνει ότι θα είναι έτοιμη για τις χειμερινές δοκιμές στο Μπαχρέιν την επόμενη εβδομάδα (11-13 Φεβρουαρίου). Εκεί η ομάδα θα παρουσιάσει τη νέα της FW48, η οποία θα έχει το χρωματισμό που παρουσίασε σήμερα (3/02) σε ένα βασικό σασί του 2026.
Η Williams θα παραταχθεί και φέτος με τους Άλεξ Άλμπον και Κάρλος Σάινθ, οι οποίοι συνθέτουν το οδηγικό της δίδυμο για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Το 2025 η ομάδα τερμάτισε πέμπτη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, καταγράφοντας το καλύτερό της αποτέλεσμα από το 2018.
Η FW48 θα χρησιμοποιεί και φέτος τις μονάδες ισχύος της Mercedes HPP. Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις πολλών ειδικών του σπορ ότι η εταιρεία του Μπρίξουορθ έχει κατασκευάσει την ανώτερη μονάδα ισχύος της F1, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της νέας εποχής κανονισμών, η Williams θα έχει την ευκαιρία να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική και να κερδίσει περισσότερα από τα δύο βάθρα που κατέκτησε ο Κάρλος Σάινθ πέρσι στο Μπακού και το Κατάρ.
Ο νέος χρωματισμός έχει περισσότερες λευκές επιφάνειες αλλά και μια πιο ανοιχτή απόχρωση του μπλε, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας με νέο της χορηγό. Συνδυάζεται με μαύρα τμήματα που εκτείνονται από τους πλευρικούς αεραγωγούς προς το πίσω μέρος του μονοθεσίου.
Την εικόνα συμπληρώνει μια κόκκινη και λευκή γραμμή, εμπνευσμένη από εμβληματικά μονοθέσια της ομάδας από τότε που άνηκε στην οικογένεια του Φρανκ Ουίλιαμς, όπως τα FW14B και FW18.
“Δεν είμαστε αφελείς σχετικά με την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας”, δήλωσε ο διευθυντής της ομάδας, Τζέιμς Βάουλς. “Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι θα συμβεί στον πρώτο αγώνα, αλλά ανυπομονούμε να το ανακαλύψουμε και ελπίζουμε οι υποστηρικτές μας να μας ενθαρρύνουν με αυτή τη φανταστική νέα εμφάνιση.
Το 2026 είναι το επόμενο βήμα στην πορεία επιστροφής στην κορυφή για την Atlassian Williams F1 Team καθώς μπαίνουμε σε μια νέα εποχή για το σπορ, και είμαστε ενθουσιασμένοι για την επερχόμενη σεζόν”, πρόσθεσε.
Ο Βρετανός παραδέχτηκε “καθυστερήσεις στο πρόγραμμα της FW48” αλλά επέμεινε ότι η Williams “θα μπορούσε να έχει φτάσει στη Βαρκελώνη” – αν και παραδέχτηκε ότι αυτό θα είχε θέσει την ομάδα σε μειονεκτική θέση όσον αφορά τα ανταλλακτικά εξαρτήματα του μονοθεσίου.
“Έχουμε τη μονάδα ισχύος που παρέχεται από τη Mercedes, το κιβώτιο ταχυτήτων που παρέχεται από τη Mercedes, οπότε όσα έμαθαν στη Βαρκελώνη θα μεταφερθεί σε εμάς, στο Μπαχρέιν” δήλωσε ο Βρετανός.
“Δεν είναι ότι θέλω να στηριχθώ στη σκληρή δουλειά τους, αλλά αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αυτό εξακολουθεί να είναι πλεονέκτημα για εμάς που προκύπτει από αυτό, ή ένα μειονέκτημα που αναιρείται. Είμαι βέβαιος ότι με έξι μέρες στο Μπαχρέιν, θα ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα που χρειαζόμαστε και γι’ αυτό είμαστε τώρα στον προσομοιωτή.
Αυτό που ήθελα να κάνω είναι να διασφαλίσω ότι θα έχουμε από την αρχή στο Μπαχρέιν ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο, έτοιμο να ξεκινήσει, ώστε να μην προσπαθούμε ό,τι προσπάθησαν πολλές άλλες ομάδες στη Βαρκελώνη. Πρέπει να είμαστε εκεί έτοιμοι να ξεκινήσουμε”, κατέληξε ο Τζέιμς Βάουλς.