ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ

Η πρώτη μέρα του Φερνάντο Αλόνσο στην Aston Martin

Η πρώτη μέρα του Φερνάντο Αλόνσο στην Aston Martin
ASTON MARTIN F1

Ο Ισπανός δις παγκόσμιος πρωταθλητής επισκέφτηκε για πρώτη φορά το εργοστάσιο της νέας του ομάδας, Aston Martin F1, ξεκινώντας μια διαδρομή που ελπίζει ότι θα οδηγήσει στον πολυπόθητο τρίτο τίτλο του.

Μετά το ντεμπούτο του με τη Minardi το 2001, ο Φερνάντο Αλόνσο πέρασε τρεις περιόδους με τη Renault F1 (Alpine, στην τρίτη περίπτωση), δύο με τη McLaren και μία με τη Ferrari - και τώρα ξεκινά μια νέα εποχή για τον 41χρονο με την πέμπτη του ομάδα στο σπορ, Aston Martin F1.

Ο Αλόνσο επισκέφτηκε για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα τις εγκαταστάσεις της αγγλικής ομάδας, που βρίσκεται παραπλέυρως της πίστας του Σίλβερστοουν - και οι οποίες την προσεχή διετία θα αντικατασταθούν από το ολοκαίνουριο εργοστάσιο που κατασκευάζει η ομάδα στον ίδιο χώρο.

Στην πρώτη του επίσκεψη στη νέα του ομάδα ο Ισπανός ξεναγήθηκε και γνώρισε τα μέλη της ομάδας. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και δύο παλιοί γνώριμοι από το πρώτο πέρασμα του Αλόνσο από τη McLaren το 2007. Ο πρώην οδηγός της F1 και συμπατριώτης του, Πέδρο ντε λα Ρόζα, που προσελήφθη πρόσφατα στην ομάδα marketing της Aston Martin F1, και ο έμπειρος διοικητικός Μάρτιν Ουίτμαρς.

Τότε ο Ουίτμαρς ήταν επιχειρησιακός διευθυντής της ομάδας του Ουόκινγκ, και παρότι τα πράγματα πήραν πολύ άσχημη τροπή μεταξύ της McLaren και του Ισπανού εκείνη τη χρονιά, ο εναγκαλισμός τους μετά από μιάμιση δεκαετία φάκηνε αρκετά θερμός και εύθυμος.

Εν συνεχεία η ομάδα έφτιαξε το καλούπι του σώματός του για να κατασκευάσει το αγωνιστικό του κάθισμα στη νέα Aston Martin AMR23 της ερχόμενης σεζόν της Formula 1, κι έπειτα ο 41χρονος μπήκε στον προσομοιωτή - ο οποίος επίσης θα αντικατασταθεί, μέσα στον επόμενο χρόνο, από έναν νέο και πολύ πιο προηγμένο.

Θυμίζουμε ότι ο Αλόνσο είχε ήδη γνωριστεί με τους ανθρώπους της αγωνιστικής ομάδας της Aston Martin F1 όταν δοκίμασε στο Άμπου Ντάμπι -στο τέλος του πρηγούμενου Νοεμβρίου, αμέσως μετά το φινάλε της σεζόν του 2022- το μονοθέσιο AMR22 του Σεμπάστιαν Φέτελ. Και είχε δηλώσει, τότε, ενθουσιασμένος από όσα βίωσε και διαπίστωσε από τη νέα του ομάδα.

Έκτοτε, ο 41χρονος μπήκε σε ένα πρόγραμμα εντατικής εκγύμνασης και φυσικής κατάστασης. Προσεχώς, το πρόγραμμά του περιλαμβάνει ένα διήμερο δοκιμών για λογαριασμό της Pirelli με το περσινό μονοθέσιο της Aston Martin -στις 7-8 Φεβρουαρίου στην πίστα της Χερέθ-, έπειτα την παρουσίαση της νέας AMR23 στις 13 Φεβρουαρίου, και τέλος τις χειμερινές δοκιμές με το νέο του μονοθέσιο στις 23-25/02 στο Μπαχρέιν.

TAGS ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ