FORMULA 1

Η αξία της Ferrari αυξήθηκε κατά 7 δισ. δολάρια με τα νέα για τον Χάμιλτον

AP Photo/Richard Drew
FILE - In this Wednesday, Aug. 1, 2018 file photo, the logo for Ferrari is displayed above a trading post on the floor of the New York Stock Exchange. Luxury Italian automaker Ferrari is raising its forecast for the year 2022 after reporting a 22% increase in second-quarter earnings as sales in the Americas surged. The maker of high-performance luxury sports cars reported on Tuesday, Aug. 2, 2022, net profits of 251 million euros in April through June, up from 206 million euros in the same period of 2021. (AP Photo/Richard Drew, file) AP PHOTO/RICHARD DREW

Η είδηση της επικείμενης μεταγραφής του Λιούις Χάμιλτον στο Μαρανέλο αύξησε μεμιάς την τιμή της μετοχής της Ferrari από τα 346,78 στα 384 δολάρια στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εκτινάσσοντας την αξία της ιταλικής εταιρείας στην κεφαλαιαγορά από τα 62,4 στα 69,12 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αύξηση της τιμής της μετοχής της Ferrari κατά 10%, και κατά συνέπεια και της συνολικής της αξίας, αποτελεί ρεκόρ για την εταιρεία στο Χρηματιστήριο της αμερικανικής μητρόπολης. Αυτή η άμεση αντίδραση του επενδυτικού κόσμου αποτελεί μια τεράστιου βεληνεκούς παράμετρο της διαφαινόμενης συμφωνίας του Χάμιλτον να μεταβεί στo Μαρανέλο το 2025.

Οι Mercedes και Ferrari προς το παρόν δεν έχουν πάρει θέση για τα δημοσιεύματα, αλλά πιθανότατα η συμφωνία αυτή θα ανακοινωθεί επίσημα απόψε (1/02) το βράδυ - αρχικά με την επίσημη τοποθέτηση της Mercedes F1.

Σύμφωνα με όλα τα αξιόπιστα μέσα ενημέρωσης της Ευρώπης, σήμερα το απόγευμα οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Mercedes F1 στο Μπράκλεϊ ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις, για την αποχώρηση του Χάμιλτον από την ομάδα στο τέλος του 2024, από τον διευθυντή Τότο Βολφ και τον τεχνικό διευθυντή Τζέιμς Άλισον.

Πίσω στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η αντίδραση των επενδυτών στα νέα για τον Χάμιλτον αύξησε την τιμή της μετοχής της Ferrari στα 384 δολάρια (353 ευρώ), και τη συνολική αξία της ιταλικής εταιρείας στην κεφαλαιαγορά στα 69,12 δισεκατομμύρια δολάρια (63,58 δισ. ευρώ).

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Ferrari ότι προβλέπει αύξηση των προ φόρων κερδών της κατά 2,64 δισεκατομμύρια δολάρια (2,43 δισ, ευρώ) το 2024. Μάλιστα, η τιμή της μετοχής και κατά συνέπεια της χρηματιστηριακής αξίας της Ferrari αναμένεται μέχρι να κλείσει το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

TAGS FORMULA 1 F1 SCUDERIA FERRARI ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ