FORMULA 1

H Williams απέσυρε τον Σάρτζεαντ από το GP Αυστραλίας για να δώσει το μονοθέσιό του στον Άλμπον

PIRELLI F1 MEDIA
BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - FEBRUARY 29: Logan Sargeant, Williams FW46 during the Bahrain GP at Bahrain International Circuit on Thursday February 29, 2024 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Simon Galloway / LAT Images) PIRELLI F1 MEDIA

Με μια κίνηση που δεν τιμά την ιστορία της, η Williams Racing αποφάσισε να αποσύρει τον Λόγκαν Σάρτζεαντ από το υπόλοιπο διήμερο του GP Αυστραλίας προκειμένου να δώσει το μονοθέσιό του στον Άλεξ Άλμπον - που κατέστρεψε το δικό του στο ατύχημά του κατά την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στη Μελβούρνη.

Η παραδοχή του διευθυντή Τζέιμς Βάουλς ότι η ομάδα του είναι “απαράδεκτη” για το γεγονός ότι δεν έχει εφεδρικό σασί, αποτυγχάνει έστω και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για μια κίνηση αποκλειστικά βαθμοθηρική, και την οποία δεν θα λάμβανε ο Σερ Φρανκ Ουίλιαμς αν βρισκόταν στη ζωή και στη διοίκηση της ομάδας που ίδρυσε πριν από μισόν αιώνα.

Ο Άλμπον είχε στις πρωινές δοκιμές ένα αρκετά ισχυρό ατύχημα, προσκρούοντας στους τοίχους των στροφών 7 και 8 και προκαλώντας εκτεταμένη ζημιά, όπως αποδείχθηκε, στο σασί της FW44. Στο δεύτερο χτύπημα, στον εξωτερικό τοίχο της στροφής 8, προκλήθηκε σοβαρή ζημιά και στον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων του μονοθεσίου.

Ο Άλμπον δεν συμμετείχε, κατά συνέπεια, στη δεύτερη περίοδο των δοκιμών, ενώ ο Λόγκαν Σάρτζεαντ πέτυχε τον αρκετά αξιοπρεπή 13ο χρόνο. Όμως, δεδομένου ότι η Williams δεν έχει εφεδρικό σασί -κάτι που από μόνο του είναι σπάνιο για μια σύγχρονη ομάδα της F1- ο Τζέιμς Βάουλς σκέφτηκε το ενδεχόμενο να δώσει το ένα και μοναδικό μονοθέσιο που απέμενε, του Σάρτζεαντ, στον Άλμπον για το υπόλοιπο διήμερο.

Και εντέλει ο Βρετανός διευθυντής της ομάδας το αποφάσισε. Τώρα η Williams πρέπει να πάρει το σασί του Σάρτζεαντ και να τοποθετήσει όσα περισσότερα εξαρτήματα των μονάδων ισχύος από τη “δεξαμενή” του Άλμπον, προκειμένου να μην δεχθεί ο Αγγλο-Ταϊλανδός ποινή θέσεων στην εκκίνηση.

Είμαστε υπερβολικά απογοητευμένοι με τη ζημιά που έγινε στο σασί, που σήμαινε ότι έπρεπε να το αποσύρουμε από το υπόλοιπο τριήμερο” δήλωσε ο Βάουλς. “Είναι απαράδεκτο στη σύγχρονη Formula 1 να μην έχουμε εφεδρικό σασί, αλλά αυτό δείχνει πόσο πίσω είχαμε μείνει τη χειμερινή περίοδο και μια απόδειξη για τους λόγους για τους οποίους πρέπει να κάνουμε σημαντικές αλλαγές προκειμένου να βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση στο μέλλον.

Ως αποτέλεσμα, βρισκόμασταν εμπρός σε ορισμένες πολύ δύσκολες αποφάσεις σήμερα. Παρότι ο Λόγκαν δεν θα έπρεπε να πληρώσει ένα λάθος που δεν έκανε ο ίδιος, κάθε αγώνας μετράει όταν οι μέσης δυναμικής ομάδες είναι πιο κοντά από ποτέ, οπότε λάβαμε την απόφαση βάσει των καλύτερων πιθανοτήτων να σκοράρουμε βαθμούς αυτό το Σαββατοκύριακο”, πρόσθεσε.

Και κατέληξε: “Αυτή η απόφαση δεν ελήφθη με ελαφρότητα, και δεν μπορούμε να ευχαριστήσουμε αρκετά τον Λόγκαν για την γενναιόδωρη αποδοχή του, που απέδειξε την αφοσίωσή του στην ομάδα. Είναι ένας αληθινός ομαδικός παίκτης. Αυτό θα αποδειχθεί ένα δύσκολο τριήμερο για τη Williams, και δεν θα βάλουμε ξανά τους εαυτούς μας σε μια τέτοια κατάσταση”.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ WILLIAMS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ