FORMULA 1

GP Ουγγαρίας: Επιβλητική pole position του Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes σε στιγμιότυπο των κατατακτήριων δοκιμών του GP Ουγγαρίας 2021, Μόγκιοροντ | Σάββατο 31 Ιουλίου 2021
Ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes σε στιγμιότυπο των κατατακτήριων δοκιμών του GP Ουγγαρίας 2021, Μόγκιοροντ | Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 © 2021 DAVID W CERNY/ASSOCIATED PRESS

Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε την pole position στο GP Ουγγαρίας, όντας πιο γρήγορος κατά 4 δέκατα από τον Μαξ Φερστάπεν.

O Λιούις Χάμιλτον κυριάρχησε στις δοκιμές κατάταξης του GP Ουγγαρίας, με διαφορά 4 δεκάτων από τον Μαξ Φερστάπεν που περιοσρίστηκε στην τρίτη θέση της εκκίνησης - καθώς η Mercedes "κλείδωσε" την πρώτη σειρά με τον Βάλτερι Μπότας.

Οι δύο οδηγοί της Mercedes και της RBR ενεπλάκησαν σε ένα παιχνίδι τακτικής στην έξοδο από τα πιτς για τον δεύτερο και τελευταίο γύρο τους στο Q3 των δοκιμών κατάταξης του 11ου φετινού γύρου της Formula 1, στο Hungaroring της Βουδαπέστης.

Στο παιχνίδι αυτό, για την καλύτερη θέση στην πίστα, οι τρεις πρώτοι πέρασαν οριακά τη γραμμή της εκκίνησης πριν την καρό σημαία των κατατακτήριων δοκιμών, αλλά δεν συτνέβη το ίδιο και με τον Σέρχιο Πέρεθ με την έτερη RB-Honda - με αποτέλεσμα ο Μεξικανός να χάσει την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση, και να κάνει εμφανή τον εκνευρισμό του.

Πάντως, κανείς από τους Χάμιλτον και Μπότας δεν βελτίωσε το χρόνο του στην δεύτερή του προσπάθεια στο Q3, αν αυτό σημαίνει κάτι. "Ήταν ένας εκπληκτικός γύρος και εκπληκτική δουλειά από όλους, συμπεριλαμβανομένου του Βάλτερι, για να πιέσουμε με την πρόοδο του αυτοκινήτου" τόνισε ο Χάμιλτον - που έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών στο τέλος από την εξέδρα. "Δεν με πειράζουν οι αποδοκιμασίες, μου δίνουν κίνητρο", είπε.

Ο Φερστάπεν, από την πλευρά του, είπε: "Όλο το διήμερο ήμασταν λίγο πίσω και φάνηκε και στις δοκιμές κατάταξης. Είμαστε στην 3η θέση και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, αλλά εντάξει, δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Η πρόσφυση είναι καλύτερη με τη μαλακή γόμα κι αυτό θα μας δώσει μια ευκαιρία να εκκινήσουμε καλύτερα".

Ο Φερστάπεν, όπως και ο Πέρεθ, θα εκκινήσουν με τη μαλακή γόμα, ενώ οι Χάμιλτον και Μπότας με τη μέση. Ο Ολλανδός προτίμησε να βάλει αυτή τη γόμα στον δεύτερό του γύρο στο Q2, αλλάζοντας δραστικά τη στρατηγική του σε σχέση με τις Mercedes. Κατά συνέπεια, θα είναι ένας, τουλάχιστον στρατηγικά, απρόβλεπτος αγώνας στις συνθήκες καύσωνα της ουγγρικής πρωτεύουσας.

Ένα δευτερόλεπτο πίσω από τις δύο κορυφαίες ομάδες, μέσα σε 13 χιλιοστά του δευτερολέπτου βρέθηκαν τρεις οδηγοί με τρία διαφορετικά μονοθέσια, και οριακά ταχύτερος ήταν ο Πιερ Γκασλί με την Alpha Tauri, εμπρός από τη McLaren του Λάντο Νόρις και τη Ferrari του Σαρλ Λεκλέρ. Παραδόξως η Alpine, ταχύτατη στις δοκιμές, βρέθηκε λίγο μακριά από τη μάχη αυτή, στην όγδοη και ένατη θέση.

Οι δοκιμές κατάταξης διακόπηκαν για περίπου 15 λεπτά στο μέσον του Q2 λόγω ατυχήματος του Κάρλος Σάινθ. Ο Ισπανός έχασε τον έλεγχο της Ferrari SF21 στην τελευταία στροφή και προσέκρουσε στις μπαριέρες, χωρίς σοβαρές συνέπειες πέραν της ζημιάς της Ferrari και του περιορισμού του στην 15η θέση της εκκίνησης. Ένα άσχημο τριήμερο για τον Σάινθ, που είχε αναγκαστεί να αλλάξει και κινητήρα χθες, λόγω μηχανικού προβλήματος.

Οι Λανς Στρολ και Ντάνιελ Ρικιάρντο ήταν οι δύο ηχηρές αποχωρήσεις στο Q2, ενώ ο Μικ Σουμάχερ της Haas δεν συμμετείχε στις δοκιμές κατάταξης λόγω του ατυχήματος που είχε στην 3η περίοδο των ελεύθερων δοκιμών.

Η κατάταξη των δοκιμών στο GP Ουγγαρίας

GP Ουγγαρίας: Επιβλητική pole position του Χάμιλτον
TAGS FORMULA 1 GP ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ