FORMULA 1

Χάμιλτον: "Ήταν 100% δικό μου λάθος, συγγνώμη από την ομάδα μου και από τον Ράσελ"

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain reacts after the Japanese Formula One Grand Prix at the Suzuka Circuit, Suzuka, central Japan, Sunday, Sept. 24, 2023. Hamilton placed fifth. (AP Photo/Toru Hanai)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain reacts after the Japanese Formula One Grand Prix at the Suzuka Circuit, Suzuka, central Japan, Sunday, Sept. 24, 2023. Hamilton placed fifth. (AP Photo/Toru Hanai) AP PHOTO/TORU HANAI

Με ένα tweet o Λιούις Χάμιλτον παραδέχθηκε ότι η σύγκρουσή του με τον Τζορτζ Ράσελ στην πρώτη στροφή του GP του Κατάρ ήταν αποτέλεσμα δικού του σφάλματος, και ζήτησε συγγνώμη από τον νεαρό ομόλογό του στη Mercedes.

Ο Χάμιλτον θέλησε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της μαλακής γόμας στην εκκίνηση, και επιτέθηκε από την εξωτερική για να περάσει τον Ράσελ, όπως και τον πρωτοπόρο Μαξ Φερστάπεν - που είχαν εκκινήσει με τη μέση γόμα, και συνεπώς είχαν λιγότερη πρόσφυση.

Όμως το πλάνο του επτάκις πρωταθλητή δεν πέτυχε: συγκρούστηκε με τον Ράσελ, και με πληγωμένη τη Mercedes W14 κατέληξε στην αμμοπαγίδα - κι έτσι εκτός αγώνα. Ο Ράσελ συνέχισε, για να τερματίσει εντέλει στην 4η θέση του αγώνα μετά από αλλαγή της εμπρός πτέρυγας και συνολικά 4 πιτ-στοπς.

Γράφοντας στο τέλος του αγώνα στο Twitter, ο Χάμιλτον ανέφερε: «Είδα το ριπλέι και ήταν 100% δικό μου λάθος, και παίρνω την πλήρη ευθύνη. Ζητώ συγγνώμη από την ομάδα μου και από τον Τζορτζ».

TAGS FORMULA 1 F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΤΖΟΡΤΖ ΡΑΣΕΛ MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ