FORMULA 1

GP Ιταλίας, sprint race: Πρώτος ο Μπότας, αλλά εκκινεί πρώτος ο Φερστάπεν

Ο Βαλτέρι Μπότας στο GP της Ιταλίας
Ο Βαλτέρι Μπότας στο GP της Ιταλίας 2021 AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο Βαλτέρι Μπότας ήταν ο νικητής στο Sprint Race της Ιταλίας, παίρνοντας τη νίκη. Δεύτερος ο Φερστάπεν, ο οποίος θα εκκινήσει πρώτος ωστόσο.

Το δεύτερο sprint race της Formula 1 ολοκληρώθηκε στην Μόντσα. Κερδισμένος, όπως και στις κατατακτήριες ήταν ο Βαλτέρι Μπότας, ο οποίος θα εκκινήσει ωστόσο απ' την τελευταία θέση λόγω ποινής, με τον Φερστάπεν να παίρνει την pole. Τρίτος θα εκκινήσει ο Ρικάρντο, με τον Χάμιλτον να είναι 5ος.

Ο Βαλτέρι Μπότας ξεκίνησε πολύ καλά, με τον Φερστάπεν να ανεβαίνει στη 2η θέση και τον Λούις Χάμιλτον να πέφτει αρκετά πίσω. Την ίδια ώρα, ο Γκασλί είχε μία επαφή και κατέληξε στην αμμοπαγίδα, με το αυτοκίνητο ασφαλείας να ενεργοποιείται.

Ο Φινλανδός συνέχιζε να σημειώνει ταχύτερους γύρους επιχειρώντας να κρατήσει πίσω του τον Μαξ Φερστάπεν, μετά την έξοδο του safete car απ' την πίστα.

Την ίδια ώρα ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής βρισκόταν στην 5η θέση πίσω απ' τις McLaren του Ρικάρντο και του Νόρις, οι οποίοι με τη σειρά τους είχαν αρκετά διαφορά με τον Ολλανδό της Red Bull.

Ο Ολλανδός επιχειρούσε να απαντήσει με ταχύτερους γύρους, όμως απ' την πλευρά του δεν ήθελε να ρισκάρει τόσο, δεδομένου ότι την Κυριακή (12/9, 16:00, ΕΡΤ2) υπάρχει ο κανονικά αγώνας. Παράλληλα, οι Ferrari του Λεκλέρκ και του Σάινθ. Η κατάσταση δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με τον Φινλανδό να βλέπει πρώτος την καρό σημαία.

TAGS FORMULA 1 GP ΙΤΑΛΙΑΣ ΒΑΛΤΕΡΙ ΜΠΟΤΑΣ MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ