FORMULA 1

GP ΗΠΑ, Λεκλέρ: "Αν ο Μαξ μας φτάσει, δεν υπάρχει καμία ιδιαίτερη μάχη να γίνει"

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Ο Σαρλ Λεκλέρ θα εκκινήσει από την πολ ποζίσιον το σημερινό (22/10, 22:00) GP των ΗΠΑ, στο Όστιν του Τέξας, αλλά με τη χθεσινή απόδοση του Μαξ Φερστάπεν και της Red Bull RB19 ξέρει ότι θα χρειαστεί πολλά περισσότερα από έναν αλάνθαστο δικό του αγώνα.

Θυμίζουμε ότι ο Μαξ Φερστάπεν θα εκκινήσει το σημερινό GP των ΗΠΑ, 18o της φετινής Formula 1, από την έκτη θέση διότι ο τελευταίος γύρος που του είχε χαρίσει -προσωρινά- την πολ ποζίσιον στις δοκιμές κατάταξης της Παρασκευής σβήστηκε, λόγω υπέρβασης των ορίων της πίστας.

Έτσι, στην πρώτη θέση της εκκίνησης θα παραταχθεί η Ferrari του Σαρλ Λεκλέρ, καθώς ο Μονεγάσκος είχε γράψει τον αμέσως επόμενο χρόνο στο Q3 - αν και με μόλις 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Φερστάπεν.

Όμως, ο Λεκλέρ ξέρει πως πρέπει να ελπίζει σε πολλές παραμέτρους για να μπορέσει να κερδίσει σήμερα τη δεύτερη φετινή νίκη της Scuderia, μετά από εκείνη του Κάρλος Σάινθ στη Σιγκαπούρη. Πρώτα και κύρια, πρέπει να ελέγξει τη φθορά των ελαστικών, σε ένα τριήμερο που αυτή έχει αποδειχθεί -λόγω του καύσωνα στο Τέξας- χειρότερη του αναμενόμενου.

Έπειτα, πρέπει να προσπαθήσει να απομακρυνθεί από τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος με το ρυθμό που κινούνταν στο χθεσινό Sprint είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη απειλή στον Λεκλέρ για τη νίκη. «Πιστεύω ότι ο Μαξ θα περάσει [τους οδηγούς] μπροστά του και τότε δεν θα υπάρχει καμία ιδιαίτερη μάχη να γίνει», είπε κάπως απαισιόδοξα ο Λεκλέρ.

Ο Μονεγάσκος συμπλήρωσε, μιλώντας μετά τον αγώνα Sprint του Σαββάτου: “Πασχίζουμε λίγο με τη φθορά των ελαστικών. Πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, διότι προς το παρόν δυσκολευόμαστε”. Από την άποψη αυτή, θα βοηθήσουν πολύ τα δεδομένα που συνέλλεξε χθες ο Κάρλος Σάινθ συμμετέχοντας -ο μοναδικός από τους 20 οδηγούς- με τη μαλακή γόμα στον αγώνα Sprint.

Έχουμε πολλά δεδομένα να αναλύσουμε”, εξήγησε ο Λεκλέρ, “και τώρα καταλαβαίνουμε τη συμπεριφορά των δύο τύπων ελαστικών [στις συστοιχίες γύρων]. Αυτό μπορεί να μας βοηθήσει λίγο στον αγώνα, ελπίζουμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το μικρό πλεονέκτημα. Και ελπίζουμε να κερδίσουμε”, πρόσθεσε ο 25χρονος.

[Ο Φερστάπεν] έχει πέντε αυτοκίνητα να περάσει -κάτι που δεν είναι ποτέ ευθύ και εύκολο- αλλά με το ρυθμό που είχαμε [στο Sprint] ελπίζω ότι με περισσότερα καύσιμα στο αυτοκίνητο θα είναι ακόμα καλύτερα”, κατέληξε ο Σαρλ Λεκλέρ.

TAGS FORMULA 1 F1 ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ GP ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ