GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ

GP Αυστρίας: Εκνευρισμένος ο Φερστάπεν με τον Πέρεζ, ζήτησε συνάντηση με την ομάδα

Race winner Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands, left, speaks with second placed Red Bull driver Sergio Perez of Mexico after the sprint race, at the Red Bull Ring racetrack, in Spielberg, Austria, Saturday, July 1, 2023. The Formula One Austrian Grand Prix will be held on Sunday, July 2, 2023. (AP Photo/Darko Bandic)
Race winner Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands, left, speaks with second placed Red Bull driver Sergio Perez of Mexico after the sprint race, at the Red Bull Ring racetrack, in Spielberg, Austria, Saturday, July 1, 2023. The Formula One Austrian Grand Prix will be held on Sunday, July 2, 2023. (AP Photo/Darko Bandic) © 2023 DARKO BANDIC / AP IMAGES

Ο Μαξ Φερστάπεν δεν κράτησε κρυφό τον εκνευρισμό του για τη μονομαχία του με τον Σέρτζιο Πέρεζ στις πρώτες στροφές του αγώνα Sprint της Αυστρίας, όπου οι δύο λίγο έλειψε να συγκρουστούν δύο φορές, και ζήτησε από τη Red Bull να καθίσουν και οι τρεις στο τραπέζι.

Η ένταση μεταξύ του Μαξ Φερστάπεν και του Σέρτζιο Πέρεζ εξερράγη και πάλι μετά από μια περίοδο νηνεμίας -συγκεκριμένα από το περσινό GP Βραζιλίας- στη μονομαχία που είχαν οι δύο στον ενακρτήριο γύρο του αγώνα Sprint στο πλαίσιο του GP Αυστρίας.

Ο Πέρεζ πέρασε καθαρά τον Φερστάπεν στην βροχερή εκκίνηση του αγώνα στο Σπίλμπεργκ, και κράτησε πιο κλειστή γραμμή για την πρώτη στροφή. Εκεί, βεβαίως, η πρόσφυση ήταν πιο φτωχή, κι έτσι ο Μεξικανός χρειάστηκε να αμυνθεί από τον Ολλανδό στη στροφή 2 και στην ανηφόρα της προσέγγισης στη στροφή 3. Κατά την άμυνά του, ο Μαξ οδηγήθηκε στο γρασίδι, γλίστρησε και λίγο έλειψε να αναγκάσει τον Πέρεζ σε έξοδο από το δρόμο.

Μισή ώρα μετά, έχοντας πια κερδίσει τον αγώνα, ο Φερστάπεν είπε στη ραδιοεπικοινωνία: "Ένας καλός αγώνας, εκτός από την έξοδο στη στροφή 1, αυτή δεν ήταν και τόσο καλή. Θα μπορούσε να είχε γίνει μεγάλο ατύχημα. Πρέπει να κάνουμε μια κουβέντα για αυτό, ειλικρινά δεν ήταν εντάξει".

Μετά τον αγώνα Sprint, ο πρωταθλητής τόνισε: "Ήταν λίγο αγωνιώδης στιγμή στην έξοδο της στροφής 1 [στον πρώτο γύρο] και όταν ωθείσαι στο γρασίδι, εκεί γλιστράει πολύ. Αλλά καταφέραμε να κρατήσουμε το αυτοκίνητο υπό έλεγχο κι από εκεί και μετά απλώς κάναμε τον αγώνα μας.

Στην εκκίνηση είχα λίγο σπινάρισμα, αλλά μετά τον πρώτο γύρο όταν πήραμε το προβάδισμα όλα πήγαν καλά. Απλώς διαχειριζόμασταν τα ελαστικά γνωρίζοντας ότι δεν θα έβρεχε άλλο – 24 γύροι με τα ενδιάμεσα βροχής είναι πολλοί. Άλλα άντεχαν. Στους τελευταίους 5 γύρους τα σλικς ήταν αρκετά ταχύτερα, αλλά με τόση διαφορά στην κορυφή δεν είχε νόημα να μπούμε στα πιτς", κατέληξε ο Φερστάπεν.

Οι Φερστάπεν - Πέρεζ έδειχναν να έχουν μια έντονη κουβέντα στα παρκ-φερμέ μετά τον αγώνα, και ο Μεξικανός υπερασπίστηκε τις κινήσεις του: "Νομίζω ότι ο Μαξ εκνευρίστηκε που φτάσαμε στη στροφή 2 και δεν τον είδα εκεί. Ήταν κακή για μένα η στροφή 1 και προσπάθησα να αμυνθώ. Όταν κατάλαβα πως ήταν εκεί άνοιξα την πόρτα και έδωσα πίσω τη θέση στη στροφή 2".

Ο Πέρεζ συνέχισε: "Όμως όλα είναι καλά, το συζητήσαμε λόγω της [ελλιπούς] ορατότητας [από το σπρέι της βροχής]. Παρότι τερματίσαμε στο 1-2, ήταν κάτι άσχημο. Είχαμε μια μικρή μάχη με τον Μαξ και καταλήξαμε να χάσουμε τη δεύτερη θέση αρχικά από τον Νίκο [Χούλκενμπεργκ], που ήταν πολύ δυνατός στους πρώτους γύρους και ήταν δύσκολο να τον περάσουμε.

Μόλις πέρασα το Νίκο όλα είχαν να κάνουν με την προστασία των ελαστικών για να διασφαλίσουμε ότι θα φτάσουμε μέχρι το τέλος, διότι θα ήταν πολύ εύκολο να πέσουμε πίσω - ειδικά όταν πολλοί έβαλαν τα σλικς", κατέληξε.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της RBR Κρίστιαν Χόρνερ είπε: "Πιστεύω ότι ο Τσέκο είχε τον Μαξ σε ένα αόρατο σημείο [του καθρέπτη] στη δεξιά πλευρά του. Ευτυχώς δεν έπεσε ο ένας πάνω στον άλλον, και το 102 είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για την ομάδα.

Οι κανονισμοί είναι απόλυτα δίκαιοι: να αγωνίζεσαι σκληρά αλλά να δίνει ο ένας χώρος στον άλλον. Στις στροφές 1 και 3 ναι [σεβάστηκαν τους κανονισμούς] αλλά κάπου στην μέση έγιναν λίγο τολμηροί. Αλλά ίσως ο Τσέκο να μην είδε τον Μαξ", κατέληξε ο Βρετανός.

TAGS GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ RED BULL ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΣΕΡΤΖΙΟ ΠΕΡΕΖ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ