FERRARI

Formula 1: Το όνομα Σουμάχερ θα αργήσει να επιστρέψει στη Ferrari

Ο Μικ Σουμάχερ
Ο Μικ Σουμάχερ FERRARI MEDIA

Ο Μικ Σουμάχερ είναι ένας εκ των δύο εφεδρικών οδηγών της Scuderia στο φετινό πρωτάθλημα της F1, αλλά χρειάζεται -σύμφωνα με τον Φραντς Τοστ της Alpha Tauri- τουλάχιστον τρία χρόνια αγωνιστικής εμπειρίας για να εξασφαλίσει μια μόνιμη θέση στο Μαρανέλο.

Ο θρύλος Μίκαελ Σουμάχερ, πατέρας του Μικ -που αγωνίζεται φέτος, για δεύτερη διαδοχική σεζόν, με την ομάδα της Haas-ήταν ο πλέον επιτυχημένος οδηγός της ιστορίας της Scuderia: κατέκτησε πέντε διαδοχικά πρωταθλήματα οδηγών την περίοδο 2000-'04, στην πιο μκροσκελή αυτοκρατορία της ομάδας υπό τον διευθυντή Ζαντ Τοντ και τον τεχνικό διευθυντή Ρος Μπρον.

Ο Μικ είναι μέλος της ακαδημίας νέων οδηγών της Scuderia, που τον έχει τοποθετήσει στη Haas -που διατηρεί πελατειακή συνεργασία προμήθειας κινητήρων με τη Ferrari- έχοντας νωρίτερα επιβλέψει την καριέρα του στις μικρότερες κατηγορίες μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Formula 3 και έπειτα της Formula 2.

Ο Μικ Σουμάχερ
Ο Μικ Σουμάχερ FERRARI MEDIA


Όμως ο Φραντς Τοστ, ο νυν διευθυντής της Alpha Tauri που είχε συμβάλλει στα πρώτα βήματα του Μίκαελ -αλλά και του Ραλφ- Σουμάχερ λέει ότι ο Μικ χρειάζεται τουλάχιστον τρία ακόμα χρόνια εμπειρίας με μια άλλη ομάδα του σπορ πριν κερδίσει μια αναβάθμιση στη Scuderia.

Ο Μικ ακόμα ψάχνει τους πρώτους του βαθμούς στη Formula 1. Και παρότι πέρσι είχε το μακράν λιγότερο ανταγωνιστικό μονοθέσιο, η φετινή ραγδαία βελτίωση της Haas του επιτρέπει να ευελπιστεί σε κάτι τέτοιο. Όμως, εκείνο που πρέπει πρώτα και κύρια να κάνει για να αποδείξει την αξία του, είναι να κερδίζει σταθερά τον πολύ πιο έμπειρο και αρκετά ταχύ Κέβιν Μάγκνουσεν στη διπλανή θέση του γκαράζ της Haas.

Ο Μικ Σουμάχερ
Ο Μικ Σουμάχερ FERRARI MEDIA


"Πρέπει να οδηγεί κάπου αλλού για ακόμη τρία χρόνια" είπε ο Τοστ. "Η Formula 1 είναι εξαιρετικά περίπλοκη σήμερα. Ένας οδηγός χρειάζεται τουλάχιστον τρία χρόνια εκμάθησης για να οδηγήσει στο ανώτατο επίπεδο. Τόσο χρόνο χρειάστηκε και ο Σαρλ Λεκλέρ, και ο Τζορτζ Ράσελ. [Ο Μικ] πρέπει πρώτα να κερδίζει σε σταθερή βάση τον team-mate του, Κέβιν Μάγκνουσεν, μκαι να προσπαθήσει να πετύχει με τη Haas. Αυτή είναι η δουλειά του τώρα, και καμία άλλη", κατέληξε ο 66χρονος Αυστριακός.

Σύμφωνα με τον πρώην οδηγό της F1 Μαρκ Σούρερ, ο Μικ Σουμάχερ "έχει αποδείξει πόσο ικανός είναι μαθαίνοντας με τις επιτυχίες του στη Formula 3 και στη Formula 2, στις οποίες κατέκτησε τους τίτλους στη δεύτερή του σεζόν. Στη F1 σήμερα αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές παραμέτρους. Μπορείς να δεις τα πάντα στην τηλεμετρία, από τις μοίρες του τιμονιού μέχρι τα σημεία φρεναρίσματος και τη βύθιση του γκαζιού από τον team-mate σου. Ο Μικ τώρα θα μελετήσει τα δεδομένα του προσεκτικά".

Ο Μικ Σουμάχερ
Ο Μικ Σουμάχερ FERRARI MEDIA


TAGS FERRARI FORMULA 1 ΜΙΚ ΣΟΥΜΑΧΕΡ HAAS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ