FORMULA 1

Formula 1: Τα χρώματα της νέας Alpha Tauri AT03

Formula 1: Τα χρώματα της νέας Alpha Tauri AT03
RED BULL CONTENT POOL

Μ' ένα ψηφιακά επεξεργασμένο video, η Alpha Tauri εμφάνισε τον χρωματισμό που θα έχει το νέο της μονοθέσιο, η ΑΤ03, όταν θα αποκαλυφθεί στη φυσική υπόσταση του την επόμενη εβδομάδα στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης της Βαρκελώνης (23/2).

Η διαδικτυακή "παρουσίαση" της Alpha Tauri δεν αποκάλυψε τίποτα από το νέο μονοθέσιο ΑΤ03 που θα οδηγούν οι Πιέρ Γκασλί και Γιούκι Τσουνόντα στη Formula 1 το 2022, παρά μόνο το χρωματισμό του. Έγινε για προωθητικούς λόγους, παράλληλα με την παρουσίαση της σειράς ενδυμάτων.

Στην πλάτη της ΑΤ03 θα εξακολουθεί να βρίσκεται η (εξελιγμένη) μονάδας ισχύος της Honda, αλλά μετά την αποχώρηση της ιαπωνικής εταιρείας από τη F1 στο τέλος του 2021 το όνομα και το έμβλημά της δεν βρίσκονται πουθενά πάνω στην επιφάνεια του μονοθεσίου. Η Honda, ωστόσο, φέρεται πως θα συνεχίσει να κατασκευάζει η ίδια τους κινητήρες της Red Bull Racing και της Alpha Tauri στην Ιαπωνία μέχρι και το τέλος του 2025.

Μονοθέσιο και ρούχα σε μια κοινή παρουσίαση για την Alpha Tauri
Μονοθέσιο και ρούχα σε μια κοινή παρουσίαση για την Alpha Tauri RED BULL CONTENT POOL


Στόχος της Alpha Tauri είναι να επαναλάβει ή και να ξεπεράσει τις επιδόσεις της πιο επιτυχημένης σεζόν της βραχύβιας ιστορίας της, το 2021. Τελείωσε τη χρονιά με 142 βαθμούς και με την 6η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο Γκασλί είπε για τη νέα ΑΤ03: "Η φετινή χρονιά φέρνει τεράστιες σχεδιαστικές αλλαγές, καθώς η εμφάνιση και το σχέδιο του μονοθεσίου είναι εντελώς διαφορετικό κι έτσι η ομάδα ξεκινά εν λευκώ. Δεν θα μάθουμε την αληθινή απόδοση της ΑΤ03 πριν βγούμε στην πίστα της Βαρκελώνης, αλλά προς το παρόν δείχνει σπουδαία και ανυπομονώ για το ξεκίνημα της σεζόν".

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Φραντσ Τοστ, είπε για το μονοθέσιο πως "πιστεύω ότι καταφέρουμε να δημιουργήσουμε κάτι πολύ ιδιαίτερο".

Οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης των νέων μονοθεσίων θα διεξαχθούν στις 23-25 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη και στις 10-12 Μαρτίου στο Μπαχρέιν, και έπειτα το Εμιράτο του Περσικού θα φιλοξενήσει επίσης και το πρώτο GP της χρονιάς, στις 20 Μαρτίου.

TAGS FORMULA 1 F1 ALPHA TAURI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ