FORMULA 1

Formula 1: Ρικιάρντο και Τσουνόντα συνεχίζουν στην Alpha Tauri και το 2024

Οι Ρικιάρντο και Τσουνόντα συνεχίζουν στην Alpha Tauri
Οι Ρικιάρντο και Τσουνόντα συνεχίζουν στην Alpha Tauri RED BULL CONTENT POOL

Στο περιθώριο του GP της Σουζούκα η Alpha Tauri ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα διατηρήσει και για τέταρτη σεζόν τον Ιάπωνα Γιούκι Τσουνόντα στο κόκπιτ της το 2024, μαζί με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο - ενώ ο Λίαμ Λόσον θα είναι τρίτος και εφεδρικός οδηγός της Red Bull Racing.

Παρά τις εντυπωσιακές πρώτες εμφανίσεις του Λίαμ Λόσον στη Formula 1, ειδικά στο ντεμπούτο του στον βροχερό καιρό του Ζάντβορτ αλλά και με την είσοδό του στη δεκάδα της εκκίνησης της Σιγκαπούρης, η Alpha Tauri αποφάσισε να κρατήσει το δίδυμο των Γιούκι Τσουνόντα και Ντάνιελ Ρικιάρντο για το πρωτάθλημα της Formula 1 του 2024.

Για τον Τσουνόντα αυτή θα είναι η τέταρτη διαδοχική χρονιά με την ομάδα, ενώ ο Ρικιάρντο θα αποκτήσει την ευκαιρία να κάνει μια πλήρη σεζόν μετά την επιστροφή του στην ομάδα της Φαέντσα - που ήταν ατυχής, λόγω του ατυχήματός του στις ελεύθερες δοκιμές του Ζάντβορτ που τον άφησε με σπασμένο χέρι.

Η Alpha Tauri, που θα αλλάξει ονομασία του χρόνου (ονομασία που δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί), είχε στα χέρια της τις τελευταίες εβδομάδες ένα ευχάριστο δίλημμα σε σχέση με το οδηγικό της δίδυμο του 2024, λόγω των εμφανίσεων του Λόσον - που κέρδισε μόλις στον τρίτο του αγώνα, στη Σιγκαπούρη, τους πρώτους του βαθμούς στο σπορ.

Όμως, εντέλει έλαβε τις οριστικές της αποφάσεις, ενώ η μητρική Red Bull αποφάσισε να κρατήσει τον Λόσον ως εφεδρικό οδηγό της, σε περίπτωση που χρειαστεί να αντικαταστήσει για του χρόνου έναν εκ των Μαξ Φερστάπεν ή Σέρτζιο Πέρεζ.

Σίγουρα, όμως, με τις φετινές εμφανίσεις του ο Λόσον μπορεί πλέον να ελπίζει σε μια θέση στην RBR το 2025, όταν πλέον θα έχει λήξει το συμβόλαιο του Πέρεζ - θέση που εποφθαλμιά και ο Ρικιάρντο, στο παρασκήνιο της απόφασής του να γυρίσει στο σπορ με τη μη ανταγωνιστική Alpha Tauri.

"Είμαι ενθουσιασμένος που θα οδηγώ μαζί με τον Γιούκι του χρόνου και θα συνεχίσω το ταξίδι με την Alpha Tauri", είπε ο Ρικιάρντο. "Μετά την πρόοδο που ήδη κάναμε και τα πλάνα μας για το μέλλον, αυτή είναι μια συναρπαστική στιγμή για την ομάδα. Τη χτίζουμε, και αυτή είναι μια ωραία αίσθηση".

Ο Τσουνόντα, από την πλευρά του, δήλωσε την ευγνωμοσύνη του στη Red Bull και τη Honda για τη συνεχιζόμενη εμπιστοσύνης τους σε εκείνον. Σύμφωνα με τον απερχόμενο διευθυντή της ομάδας, Φραντς Τοστ, ο Ιάπωνας έχει ωριμάσει και έχει γίνει πλέον ολοκληρωμένος οδηγός, ενώ ο Λόσον "θα έχει λαμπρό μέλλον στη F1 σύντομα".

Ο Κρίστιαν Χόρνερ, διευθυντής της Red Bull Racing, είπε ότι ήταν "ευχάριστος πονοκέφαλος" η διαδικασία επιλογής δύο εκ των τριών οδηγών της Alpha Tauri για το 2024. "Ο Λόσον θα γίνει οδηγός στα GP σε κάποιο σημείο. Είτε πρέπει να περιμένει λίγο για αυτό είτε όχι, αποδεικνύει ήδη ότι είναι ένα ταλέντο του μέλλοντος", τόνισε ο Βρετανός.

TAGS FORMULA 1 F1 ALPHA TAURI ΝΤΑΝΙΕΛ ΡΙΚΙΑΡΝΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ