FERRARI

Formula 1: Πρώτη πυροδότηση της Ferrari του 2023 στο Μαρανέλο, με μόνο στόχο το πρωτάθλημα

Formula 1: Πρώτη πυροδότηση της Ferrari του 2023 στο Μαρανέλο, με μόνο στόχο το πρωτάθλημα
ASSOCIATED PRESS

Δέκα μέρες πριν από την αποκάλυψη του νέου μονοθεσίου της Ferrari, η Scuderia το έθεσε για πρώτη φορά σε λειτουργία στο εργοστάσιο του Μαρανέλο και οι διοικητές της ομάδας επανέλαβαν πως ο μοναδικός στόχος είναι η κατάκτηση των φετινών τίτλων της Formula 1.

Η ήχος της υβριδικής V6 Turbo μονάδας ισχύος της νέας Ferrari, που προς το παρόν έχει των κωδικό 675 στο Μαρανέλο, ακούστηκε για πρώτη φορά -μαζί με τον ήχο των χειροκροτημάτων- στο εργοστάσιο της Scuderia την Παρασκευή (3/02) μετά από μήνες σχεδιασμού, κατασκευής και εξέλιξης - και ενόψει της επίσημης αποκάλυψής της στις 14 Φεβρουαρίου.

Παρόντες, μαζί με τους εργαζόμενους της Scuderia, ήταν ο νέος της διευθυντής Φρεντερίκ Βασέρ, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής εταιρείας Πιέρο Φεράρι και ο διευθύνων σύμβουλος Μπενεντέτο Βίνια. Ο επιχειρηματίας -και πρώην ιατρός- από την Ποτέντσα επανέλαβε ξανά τον απολύτως ξεκάθαρο στόχο του να γίνει φέτος η Ferrari πρωταθλήτρια της Formula 1.

"Θα δούμε το νέο αυτοκίνητο στις 14 Φεβρουαρίου, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως όλη η ομάδα και ο Φρεντ που ήρθε πρόσφατα σε εμάς εργάζονται σκληρά για να κάνουν αυτό το αυτοκίνητο όσο το δυνατόν καλύτερο, και για να έχουμε μία ομάδα που κερδίζει" είπε ο Βίνια, που φέτος θα έχει πιο εκτεταμένη εμπλοκή στη διοίκηση της Scuderia, σε καθημερινή επαφή με τον Βασέρ.

"Μου αρέσει ο Φρεντ, διαθέτει την ενέργεια και τη δόση επιχειρηματικής ικανότητας που χρειαζόμαστε για να αγωνιστούμε στην κορυφή για το τελικό τρόπαιο, που είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1", συμπλήρωσε ο Βίνια, ενόψει του ανοίγματος της αυλαίας της νέας σεζόν του σπορ σε ακριβώς έναν μήνα, στις 5 Μαρτίου με το GP του Μπαχρέιν.

Ο στόχος της κατάκτησης των πρωταθλημάτων της F1 είναι ένας από τους τέσσερις που έχει θέσει η Ferrari για το 2023, σύμφωνα με τον Βίνια. Οι άλλοι τρεις είναι η εξέλιξη τεχνολογικά καινοτομικών αυτοκινήτων -με την παρουσίαση 4 νέων μοντέλων μέσα στη χρονιά-, η διεύρυνση της βάσης των αγοραστών της Ferrari και η εστίαση στην εφευρετικότητα με την κατάθεση όλο και περισσότερων τεχνολογικών πατεντών.

Ο νέος διευθυντής της Ferrari, Φρεντερίκ Βασέρ
Ο νέος διευθυντής της Ferrari, Φρεντερίκ Βασέρ ASSOCIATED PRESS

Μιλώντας για την προσέγγισή του ώστε να καταστήσει τη Scuderia με αξιώσεις σταθερή πρωταγωνίστρια της F1, στο μεταξύ, ο Φρεντερίκ Βασέρ είπε: "Η προσέγγισή μου στους αγώνες είναι ότι πρέπει πάντοτε να κάνουμε καλύτερη δουλειά αύριο από ό,τι σήμερα. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να πεις 'εντάξει, σήμερα η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση' αλλά να έχεις πάντοτε τη νοοτροπία να λες πως 'πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτόν τον τομέα.

Αυτό που μπορώ να φέρω στην ομάδα είναι πιθανότατα η εμπειρία μου μετά από 32 που βρίσκομαι στον τοίχο των πιτς, και το αγωνιστικό μου πνεύμα. Ελπίζω να φέρω αυτή την πτυχή στην ομάδα", συμπλήρωσε ο Γάλλος, πρώην διευθυντής των Renault και Alfa Romeo F1.

Τέλος, ο Βασέρ προχώρησε και σε μια διευκρίνιση σχετικά με τη διαδικασία που τον έφερε στο Μαρανέλο, στη θέση του αγωνιστικού διευθυντή που μέχρι το τέλος του 2022 κατείχε ο Ματία Μπινότο: "Η διαδικασία ήταν απόλυτα διαφανής, παρότι υπήρξαν κάποιες φήμες στον Τύπο στο Άμπου Ντάμπι (σ.σ.: στο τελευταίο GP του 2022). Δεν είχαμε συζητήσει πριν από αυτό, είχαμε την πρώτη μας επαφή την εβδομάδα μετά το Άμπου Ντάμπι και όλα έγιναν πολύ, πολύ γρήγορα", εξήγησε.

"Τότε μιλήσαμε στο τηλέφωνο με τον Ματία (Μπινότο). Μάλιστα, συναντηθήκαμε κιόλας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αλλαγής (της διοίκησης) και είχαμε μια κατ' ιδίαν συζήτηση. Και πρέπει να ευχαριστήσω τον Ματία για αυτό, διότι εκτίμησα πολύ την κίνησή του να κρατήσει αποστάσεις και να περιμένει να συζητήσω (με τη Ferrari)", κατέληξε ο Φρεντ Βασέρ.

TAGS FERRARI F1 FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ