FORMULA 1

Formula 1: Παρελθόν ο Ινάκι Ρουέντα από την ομάδα στρατηγικής της Ferrari

Ο Ρουέντα
Ο Ρουέντα SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Στην προσπάθειά της να επιλύσει ένα βασικό περσινό της πρόβλημα, τις λανθασμένες στρατηγικές αποφάσεις σε ορισμένα κρίσιμα GP, η Scuderia αναδόμησε τον αντίστοιχο τομέα της - χωρίς τον μέχρι πρότινος διευθυντή Ινάκι Ρουέντα.

Ο Ισπανός Ρουέντα μετατέθηκε σε άλλον ρόλο πίσω στο εργοστάσιο της ομάδας στο Μαρανέλο, σύμφωνα με πληροφορίες του motorsport.com, καθώς ο νέος διευθυντής της Scuderia Ferrari Φρεντ Βασέρ έθεσε εξ αρχής σε προτεραιότητα την αναθεώρηση του τρόπου λήψης των στρατηγικών αποφάσεων στους αγώνες της Formula 1.

Η ιταλική ομάδα δέχθηκε δριμεία κριτική πέρσι για τις λανθασμένες στρατηγικές της αποφάσεις που της στέρησαν ακόμα και νίκες, όπως στο Μονακό με τον Σαρλ Λεκλέρ.

Επίσης, στη Βραζιλία ο Μονεγάσκος ήταν ο μοναδικός που βγήκε με ενδιάμεσα βρόχινα ελαστικά -ενώ όλοι είχαν μεταβεί στα σλικς- στην τρίτη περίοδο των δοκιμών κατάταξης.

Πάντως, ο Βασέρ δεν θέλησε να επιρρίψει την ευθύνη των περσινών λαθών στον Ρουέντα, και μίλησε για αλλαγή της μεθοδολογίας των στρατηγικών αποφάσεων στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα.

"Όταν μιλάς για τη στρατηγική ή την αεροδυναμική ή για όποιον άλλον τομέα, πρέπει να αποφύγεις να μιλάς μόνο για την κορυφή της πυραμίδας", είπε ο Γάλλος μιλώντας πριν από λίγες μέρες για το ζήτημα της στρατηγικής.

Και συνέχισε: "Πολύ συχνά, όταν μιλάς για τη στρατηγική, είναι περισσότερο θέμα οργάνωσης παρά του ανθρώπου που βρίσκεται στον τοίχο των πιτς. Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς συνέβη στο κάθε σφάλμα, και τι έγινε πέρσι. Να μάθω αν ήταν θέμα αποφάσεων, οργάνωσης ή επικοινωνίας".

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα που επικαλείται πηγές από το Μαρανέλο, ο Βασέρ εντέλει αποφάσισε να απομακρύνει τον Ινάκι Ρουέντα από τον τοίχο των πιτς και από τη θέση του διευθυντή της ομάδας στρατηγικής της Ferrari F1. Και να τοποθετήσει τον Ισπανό σε μια διαφορετική θέση στο εργοστάσιο, υποστήριξης της αγωνιστικής οργάνωσης της ομάδας.

Τη θέση του Ρουέντα θα πάρει ο Ράβιν Τζέιν. Ο Ινδός μηχανικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στα μαθηματικά και τη φυσική, ήταν μέλος της ομάδας στρατηγικής στο Μαρανέλο.

Πέραν της αλλαγής των προσώπων, ο Βασέρ έθεσε και ένα πιο ξεκάθαρο πλαίσιο στη συνεργασία του με τον αγωνιστικό διευθυντή της ομάδας και συμπατριώτη του, Λορέν Μεκίς, κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών τριημέρων.

Ο Βασέρ θα ασχολείται με τα ζητήματα των οδηγών, των χορηγών και των μέσων ενημέρωσης, ενώ ο Μεκίς θα έχει στον έλεγχό του όλες τις αγωνιστικές παραμέτρους - συμπεριλαμβανομένης και της επικοινωνίας με τον Τζέιν για τη στρατηγική.

TAGS FORMULA 1 F1 FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ