FORMULA 1

Formula 1: Οι Σάινθ - Λεκλέρ θα δεχθούν την εντολές της Ferrari για τη νίκη στη Σιγκαπούρη

Οι Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ
Οι Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ AP IMAGES

Η Scuderia έχει στο σημερινό GP Σιγκαπούρης τη ρεαλιστικότερη φετινή ελπίδα της για μια νίκη και οι δύο οδηγοί της, Κάρλος Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ, επιβεβαίωσαν ότι δεν θα ρισκάρουν έναν τέτοιο πιθανό θρίαμβο με μια μεταξύ τους μονομαχία.

Η ρεαλιστική ελπίδα που έχει η Ferrari για τη νίκη στο σημερινό GP Σιγκαπούρης προκύπτει από τη ραγδαία βελτίωση της SF-23 τους τελευταίους μήνες, από τη χθεσινή πολ ποζίσιον του Κάρλος Σάινθ και την τρίτη θέση του Σαρλ Λεκλέρ, αλλά και από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτό το τριήμερο η Red Bull με την πρόσφυση της RB19 και άφησαν τον Μαξ Φερστάπεν στην 11η θέση της εκκίνησης.

Σε περίπτωση που φανεί στη διάρκεια του αγώνα της Marina Bay ότι η Scuderia οδεύει ρεαλιστικά προς τη νίκη, οι Σάινθ και Λεκλέρ επιβεβαίωσαν ότι θα αποδεχθούν την εντολή της ομάδας να μην μονομαχήσουν, ρισκάροντας τη νίκη. Εξάλλου, και ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes που εκκινεί ανάμεσά τους φαντάζει ως μια ρεαλιστική απειλή για την ιταλική ομάδα.

Σε αντίθεση με την οριακή τους μάχη στη Μόντσα για το τρίτο σκαλί του βάθρου, οι Σάινθ-Λεκλέρ δεν θα επαναλάβουν αυτό το ρίσκο αν η Ferrari πρόκειται να κερδίσει σήμερα στη Σιγκαπούρη, όπως επιβεβαίωσαν στην ιστοσελίδα motorsport.com και οι δύο.

"Πρώτα από όλα, είμαι σίγουρος ότι τα χαρακτηριστικά της πίστας (της Σιγκαπούρης) δεν επιτρέπουν να έχουμε ωραίες μάχες τροχό-με-τροχό, όπως στην Μόντσα - όπου το διασκεδάσαμε με μια σπουδαία μάχη", τόνισε ο Σάινθ λίγο μετά την κατάκτηση της δεύτερης διαδοχικής του πολ ποζίσιον στις χθεσινές δοκιμές κατάταξης στο ασιατικό λιμάνι.

"Αυτή η πίστα είναι πολύ, πολύ διαφορετική. Και φυσικά θα προσπαθήσουμε στον αγώνα να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να νικήσουμε τη Mercedes και να φέρουμε τα αυτοκίνητά μας στο 1-2. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα θέσει σε προτεραιότητα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη Ferrari και την προσπάθεια να πάρουμε τη νίκη", πρόσθεσε ο Ισπανός.

Ο Λεκλέρ επίσης προβλέπει να δοθεί κάποια στιγμή στο σημερινό GP η εντολή από την ομάδα να μην μονομαχήσουν με τον Σάινθ, και να κρατήσουν τις θέσεις τους - ειδικά αν απειλούνται για τη νίκη από τη Mercedes.

"Συμφωνώ (με τον Σάινθ), νομίζω ότι η Μόντσα είναι μια πίστα που μας βοηθάει να έχουμε τέτοιες μάχες", είπε ο Μονεγάσκος. "Αλλά πιστεύω ότι η φιλοσοφία θα είναι η ίδια αν βρισκόμαστε υπό πίεση από τη Mercedes - σε αυτή την περίπτωση είμαι σχεδόν βέβαιος ότι οι θέσεις μας θα διαφυλαχθούν.

Αν, τώρα, όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα βρίσκονται αρκετά πίσω μας, που ελπίζω να συμβεί έτσι, τότε απομένει να δούμε τι θα διαλέξει η ομάδα. Στο τέλος, όμως, θα ακολουθήσουμε ό,τι μας πει η ομάδα", κατέληξε ο Λεκλέρ.

TAGS FORMULA 1 F1 FERRARI ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ GP ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ