FORMULA 1

Formula 1: Ο Λεκλέρ έξαλλος με τους μηχανικούς του στο τέλος του Q1, πριν από το ατύχημά του

AP Photo/Peter Dejong
Ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari SF-23 στις δοκιμές του GP Ολλανδίας 2023 AP PHOTO/PETER DEJONG

Πριν από το ατύχημά του στο Q3 των δοκιμών κατάταξης που τον άφησαν στην 9η θέση της εκκίνησης του GP Ολλανδίας, στο τέλος του Q1 o Σαρλ Λεκλέρ εξαπέλυσε μια λεκτική επίθεση στους μηχανικούς της Scuderia λέγοντας «γαμ@@@ ας επικεντρωθούμε λίγο στο κυκλοφοριακό".

Ο Σαρλ Λεκλέρ πέρασε οριακά, με τον τελευταίο του γύρο στην εκπνοή της δεύτερης περιόδου των δοκιμών κατάταξης στο Ζάντβορτ, στο Q2 του GP Ολλανδίας. Ήταν μόλις 48 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Γκουάνιου Τσόου της Alfa Romeo, παρότι ο Μονεγάσκος έκανε τρία οδηγικά λάθη στο γύρο του αυτόν.

Επιστρέφοντας στα πιτς, με το μήνυμά του μέσω της ραδιοεπικοινωνίας στους μηχανικούς της Scuderia -και ειδικά στον δικό του μηχανικό Τσάβι Μάρκος- δεν έκρυψε καθόλου τον εκνευρισμό του.

Ο Μονεγάσκος, με πολύ έντονο ύφος, είπε: "Γαμ@@@ ας επικεντρωθούμε λίγο στο κυκλοφοριακό. Το κυκλοφοριακό είναι το πιο σημαντικό πράγμα, η θέρμανση των ελαστικών είναι το πιο σημαντικό, ο χρονισμός, πάντα!".

Ο Λεκλέρ συνέχισε: "Είναι σημαντικό! Αυτή είναι η μόνη προτεραιότητα που έχουμε. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό, και μετά όλα θα είναι εντάξει. Διαφορετικά, θα βγαίνουμε έξω από το Q2, και είμαστε τυχεροί που προκριθήκαμε", προσθέτοντας ένα ακόμη επεισόδιο έντασής του με τους μηχανικούς της Scuderia.

Λίγη ώρα μετά την έκρηξή του αυτή, ακολούθησε το λάθος του ίδιου του Λεκλέρ: καθώς πίεζε για τον πρώτο του γρήγορο γύρο στο Q3, η SF-23 βγήκε υποστρέφοντας από τη στροφή 3, και προσέκρουσε σφοδρά με την αριστερή της πλευρά στη μπαριέρας – αφήνοντας τον Μονεγάσκο στην 9η θέση της αυριανής εκκίνησης.

TAGS FORMULA 1 F1 GP ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ FERRARI ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ