FORMULA 1

Formula 1: Ο Λεκλέρ δεν αποκλείει να αφήσει τη Ferrari

Formula 1: Ο Λεκλέρ δεν αποκλείει να αφήσει τη Ferrari
SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Πότε λήγει το συμβόλαιο του Σαρλ Λεκλέρ και τι είπε για το μέλλον του στη Ferrari.

Ο Σαρλ Λεκλέρ μίλησε στη γαλλική "L' Equipe" και είπε χαρακτηριστικά "θα δούμε τι θα γίνει μετά το 2024" που λήγει το συμβόλαιό του με τη Ferrari.

Ο Μονεγάσκος, σύμφωνα με προηγούμενα δημοσιεύματα της γαλλικής εφημερίδας, δεν έχει μιλήσει με τον διευθυντή της Scuderia, Ματία Μπινότο, από τον Ιούλιο, και όλα δείχνουν ότι οι σχέσεις του με την ιταλική ομάδα περνά μια περίοδο δοκιμασίας.

Ενώ η Ferrari F1-75 ήταν το ταχύτερο μονοθέσιο μέχρι το μέσον της φετινής σεζόν, από το καλοκαίρι και μετά μια σειρά από λάθη στρατηγικής της ομάδας και προβλήματα αξιοπιστίας του μονοθεσίου, μαζί με το οδηγικό του λάθος που του στέρησε τη νίκη στο Πολ Ρικάρ, εξανέμισαν κάθε ελπίδα του Λεκλέρ για το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1. Αυτά, και φυσικά η φαινομενική ταχύτητα της Red Bull RB18 από το GP Ουγγαρίας στο τέλος Ιουλίου, και μέχρι τέλους.

Ο Λεκλέρ έχει συμβόλαιο με τη Ferrari μέχρι το τέλος του 2024, αλλά για πρώτη φορά τώρα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναζητήσει αλλού την τύχη του αν η Scuderia δεν του προσφέρει τη δυνατότητα να γίνει πρωταθλητής μέχρι τότε.

"Το 2024 είναι ακόμα μακριά", τόνισε ο 25χρονος. "Έχω λίγο καιρό ακόμα μπροστά μου με τη Ferrari. Αυτή η ομάδα ήταν πάντοτε το όνειρό μου. Ο στόχος μου αυτή τη στιγμή είναι να κερδίσω με τη Ferrari, μετά θα δούμε. Είμαι χαρούμενος εδώ και θέλω να κερδίσω μαζί τους".

Μιλώντας για την εξέλιξη της σεζόν που μόλις τελείωσε και για τις φήμες περί απομάκρυνσης του Ματία Μπινότο από τη διεύθυνση της ομάδας τον προσεχή Ιανουάριο, ο Λεκλέρ συνέχισε: "Λάθη μπορούν να γίνουν όταν πιέζεις στο όριο. Έμαθα να μην τα σκέφτομαι και να μην τα σχολιάζω.

Όμως η καλύτερη προσέγγιση είναι να είμαστε όλοι στο ίδιο μήκος κύματος, και να λαμβάνουμε τις σωστές αποφάσεις μαζί. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές ανθρώπων, αλλά έχει να κάνει με τον τρόπο που γίνεται η επικοινωνία μεταξύ των μηχανικών, που πρέπει να είναι πιο ξεκάθαρη".

Πολλοί εκτιμούν ότι την απογοήτευση του Λεκλέρ με τη Ferrari και τη ρήξη στις σχέσεις του με την ομάδα έχει επιδεινώσει και το γεγονός ότι δεν του έχει δοθεί η προτεραιότητα έναντι του Κάρλος Σάινθ για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Red Bull με τον Μαξ Φερστάπεν. Και τόσων και τόσων ομάδων και οδηγών παλαιότερα.

"Αυτό είναι κάτι που προσωπικά δεν μπορώ να ελέγξω. Οπότε, προτιμώ να αφοσιωθώ σε αυτά που μπορώ να ελέγξω, οπως στην οδήγησή μου. Κι έπειτα τέτοιου είδους θέματα θα αντιμετωπιστούν εσωτερικά, αν νιώσω αυτή την ανάγκη", σχολίασε σχετικά ο Μονεγάσκος.

Στο μεταξύ ο Μπινότο, απαντώντας για ακόμη μια φορά σε ερώτηση για τα φετινά λάθη της Ferrari, είπε: "Ναι, κάναμε λάθη, αλλά μπορείς να τα κρύψεις καλύτερα αν έχεις ένα γρήγορο και αξιόπιστο αυτοκίνητο. Η Red Bull είχε έναν πιο ξεκάθαρο δρόμο μπροστά της, διότι χρειαζόταν μόνο να μειώσει το βάρος του αυτοκινήτου της.

Για εμάς, τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα διότι χρειαζόταν να βελτιώσουμε την αεροδυναμική. Λάβαμε τις σωστές αποφάσεις για τις προτεραιότητες που θέσαμε μεταξύ του 2022 και του 2023; Μόνο το 2023 θα μας αποκαλύψει αν πήραμε τη σωστή απόφαση".

TAGS FORMULA 1 F1 FERRARI ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ