ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ

Formula 1: Ο Λεκλέρ δέχθηκε ποινή 10 θέσεων για την εκκίνηση του GP Καναδά

Ο Σαρλ Λεκλέρ
Ο Σαρλ Λεκλέρ AP IMAGES

Η Ferrari επέλεξε να αντικαταστήσει την κεντρική ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του κινητήρα του Σαρλ Λεκλέρ ενόψει του GP Καναδά, κι έτσι ο Μονεγάσκος θα εκκινήσει δέκα θέσεις πιο πίσω από τη θέση που θα καταλάβει στις κατατακτήριες δοκιμές.

Τα προβλήματα του κινητήρα του Σαρλ Λεκλέρ πρώτα στην Ισπανία και έπειτα στο Αζερμπαϊτζάν αναγκάζουν τη Ferrari, πριν καν η φετινή χρονιά φτάσει στο μέσον της, να ξεπεράσει τον αριθμό των επιτρεπόμενων εξαρτημάτων του κινητήρα που έχει κάθε οδηγός στη διάθεσή του για τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν.

Μετά την καταστροφή πέραν πάσης επιδιόρθωσης της μονάδας ισχύος της Ferrari F1-75 στο Μπακού, η ιταλική ομάδα τοποθέτησε για τις ελεύθερες δοκιμές του GP Καναδά νέο κινητήρα V6 και ηλεκτροκινητήρες MGU-K και MGU-H, αλλά δεδομένου ότι είχε ήδη φτάσει το όριο του αριθμού υπερσυμπιεστών (Turbo) τοποθέτησε έναν παλαιότερο, αποφεύγοντας έτσι την ποινή.

Μετά το τέλος των ελεύθερων δοκιμών στο Μόντρεαλ, όμως, έγινε γνωστό από τη FIA ότι η Scuderia άλλαξε την κεντρική ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του κινητήρα. Είναι η τρίτη που χρησιμοποιεί ο Λεκλέρ φέτος, και με δεδομένο ότι κάθε οδηγός έχει στη διάθεσή του μόνο δύο για όλη τη σεζόν, του επιβλήθηκε η προβλεπόμενη ποινή των 10 θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα.

Μιλώντας για τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται σχετικά με τον αριθμό των εξαρτημάτων του κινητήρα του από τόσο νωρίς στη χρονιά, ο Λεκλέρ είπε ότι "αυτή δεν είναι και η καλύτερη θέση να βρίσκομαι. [Το σιρκουί του Μόντρεαλ] είναι μία από τις πίστες που είναι αρκετά εύκολο να προσπεράσεις, αλλά υπάρχουν κι άλλες τέτοιες στους επόμενους τρεις-τέσσερις αγώνες".

Με αφορμή, πάντως, την ποινή του Μονεγάσκου στον Καναδά, η Ferrari δεν αποκλείεται να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να αλλάξει κι άλλα εξαρτήματα στη μονάδα ισχύος του που είναι οριακά σε χιλιόμετρα και αντοχή.

Ωστόσο, βέβαια, αυτό θα σημαίνει ότι θα ρίξει τον Λεκλέρ να εκκινήσει από την τελευταία θέση ή από τα πιτς - όπου στο Μόντρεαλ θα βρίσκεται ο Γιούκι Τσουνόντα λόγω της υπέρβασης του ορίου των εξαρτημάτων του κινητήρα της Alpha Tauri.

TAGS ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ FERRARI GP ΚΑΝΑΔΑ FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ