FORMULA 1

Formula 1: Ο Γκουάνιου Τσόου διάλεξε το Νο24 προς τιμήν του Κόμπι Μπράιαντ

Formula 1: Ο Γκουάνιου Τσόου διάλεξε το Νο24 προς τιμήν του Κόμπι Μπράιαντ

Ο πρώτος Κινέζος που θα κάνει πλήρη σεζόν στη Formula 1, ο νέος οδηγός της Alfa Romeo για το 2022 Γκουάνιου Τσόου, αποκάλυψε τον παιδικό του ήρωα που τον ενέπνευσε να επιλέξει το Nο24 για το μονοθέσιό του.

Ο Γκουάνιου Τσόου δεν είναι μόνο η πύλη του σπορ προς τη μεγάλη κινεζική αγορά και της Alfa Romeo προς τους χορηγούς του. Υπήρξε πρωταγωνιστής φέτος στη Formula 2, και είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο οδηγικό ταλέντο που έχει αναδείξει η Κίνα στο motorsport.

Την τελευταία δεκαετία η Formula 1 υιοθέτησε -για λόγους marketing, κυρίως- το αμερικανικό σύστημα, με το οποίο κάθε οδηγός επιλέγει έναν αριθμό που τον συνοδεύει σε όλη του την καριέρα. Η μοναδική παρέκκλιση από αυτό είναι ότι ο πρωταθλητής μπορεί να επιλέξει το Νο1 για την επόμενη σεζόν, κάτι που δεν έκανε ο Λιούις Χάμιλτον αλλά σκοπεύει να κάνει φέτος ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο Τσόου επέλεξε το Νο24 χάρη στο αθλητικό του ίνδαλμα στα παιδιά του χρόνια, τον πρόωρα χαμένο αστέρα του ΝΒΑ Κόμπι Μπράιαντ. Ο Μπράιαντ, που σόκαρε τον αθλητικό πλανήτη όταν έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα με ελικόπτερο πριν από δύο χρόνια, αγωνιζόταν με το ίδιο νούμερο στα 20 χρόνια της καριέρας του στους Λέικερς του Λος Άντζελες.

"Ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν ένα πρότυπο έμπνευσης για μένα τον καιρό που με ενδιέφερε περισσότερο το μπάσκετ σε σχέση με το motorsport", είπε ο Κινέζος οδηγός. "Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο σε εκείνον ήταν η εργασιακή του ηθική. Παρότι θεωρούνταν ο καλύτερος παίκτης της εποχής του, δούλευε ακούραστα για τη βελτίωσή του.

Ξυπνούσε στις τέσσερις το πρωί, ξεκινούσε την προπόνηση, μετά έκανε ένα μικρό διάλειμμα για να πάει τα παιδιά του στο σχολείο και συνέχιζε την εξάσκηση. Αλλά και πέραν αυτού, το νούμερο 24 είναι 4 φορές του νούμερο 6, που είναι ο τυχερός αριθμός στην πατρίδα μου", εξήγησε ο Τσόου.

TAGS FORMULA 1 FORMULA 2 ΚΟΜΠΙ ΜΠΡΑΙΑΝΤ ALFA ROMEO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ