FORMULA 1

Formula 1: Ο Γκασλί οδεύει στην Alpine, ο Ντε Βρις στην Alpha Tauri

Ο Πιέρ Γκάσλι
Ο Πιέρ Γκάσλι RED BULL CONTENT POOL

H Alpine έχει μια ατελείωτη λίστα οδηγών για τη θέση του Φερνάντο Αλόνσο το 2023 αλλά φαίνεται να κλίνει προς τον Πιέρ Γκασλί, την ώρα που η Red Bull ετοιμάζεται να «αρπάξει» τον Νικ ντε Βρις από τα χέρια της Mercedes για τη θέση του Γάλλου στην Alpha Tauri.

Στο επίκεντρο της επικαιρότητας τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν ο Κόλτον Χέρτα, αστέρας των αμερικανικών Indycars. Ακουγόταν ότι η συμφωνία με τον Χέρτα ήταν προϋπόθεση της Alpha Tauri για να απελευθερώσει τον Γκασλί - καθώς διατηρεί συμβόλαιο με τον Γάλλο για το 2023.

Όμως η FIA αρνήθηκε να εκδόσει Superlicence για τη Formula 1 στον Χέρτα, και έπειτα από αυτή την εξέλιξη οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν ότι η Alpha Tauri θα επέλεγε εντέλει να κρατήσει τον Γκασλί - που φέρεται να είναι ο «εκλεκτός» της Alpine για τη θέση του -απελθόντα για την Aston Martin- Φερνάντο Αλόνσο.

Τα δεδομένα, ωστόσο, άλλαξαν ξανά, καθώς η Alpha Tauri έστρεψε την προσοχή της στον Νικ ντε Βρις, μετά τον εντυπωσιακό ντεμπούτο του νεαρού Ολλανδού στη F1 με τη Williams -στη θέση του ασθενούς Άλεξ Άλμπον- στο GP Ιταλίας. Η απόδοση του Ντε Βρις λέγεται ότι κέντρισε το ενδιαφέρον του Χέλμουτ Μάρκο, συμβούλου της Red Bull Racing και υπεύθυνου για τις Ακαδημίες νέων οδηγών της ομάδας.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο Μάρκο συναντήθηκε με τον 27χρονο Ντε Βρις στο Γκρατς της Αυστρίας, και μάλιστα οι δύο φέρεται να συμφώνησαν για τη μετακίνηση του Ολλανδού στην Alpha Tauri το 2023. Αν κάτι τέτοιο ισχύει, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Γκασλί θα οδηγεί στην Alpine του χρόνου.

Η κίνηση της Red Bull να αποκτήσει τις υπηρεσίες του Ντε Βρις και να τον τοποθετήσει στην Alpha Tauri έρχεται -αν τελεσφορήσει- να διακόψει τη μακροχρόνια σχέση του Ολλανδού με τη Mercedes. Η σχέση αυτή ξεκίνησε μετά την κατάκτηση του τίτλου της Formula 2 από τον Ντε Βρις το 2019, και έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου της Formula E με τη Mercedes πέρσι και στις δοκιμές του με την ομάδα στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά του GP Γαλλίας τον Ιούλιο.

Παρόλα αυτά, ο διευθυντής της Mercedes F1 Τότο Βολφ είπε ότι δεν υπάρχουν πολλά που να μπορεί να κάνει πλέον για να βοηθήσει την καριέρα του Ολλανδού προς τη Formula 1. «Δεν μπορώ να τον βοηθήσω πραγματικά. Δεν μπορούμε να πούμε σε καμία ομάδα να τον προσέξει και να τον σκεφτεί, διότι αυτό θα ήταν σαν επέμβαση που αντιτίθεται στους όρους του συμβολαίου», είπε ο Αυστριακός.

Το ντεμπούτο του Ντε Βρις με τη Williams στη Μόντσα είχε βεβαίως τις ευλογίες της Mercedes, δεδομένης της τεχνικής συνεργασίας των δύο ομάδων για την προμήθεια κινητήρων από τη δεύτερη στην πρώτη. Αλλά ο Βολφ έκανε σαφές ότι δεν έχει καμία επιρροή στις επιλογές οδηγών από την ομάδα του Γκροβ.

Φυσικά, αυτές οι εναλλαγές οδηγών μεταξύ των Red Bull Racing και Mercedes, όπως και του Άλεξ Άλμπον από τη RBR στη Williams πέρσι, κρύβουν στο παρασκήνιό τους και τις ανησυχίες των δύο ομάδων μήπως υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των δύο πλευρών.

TAGS FORMULA 1 ALPHA TAURI ALPINE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ