FORMULA 1

Formula 1: Ο Φέτελ νόσησε από κορονοϊό, στη θέση του ο Χούλκενμπεργκ για το GP του Μπαχρέιν

Ο Ζεμπάστιαν Φέτελ μέσα στο μονοθέσιο της Aston Martin
Ο Ζεμπάστιαν Φέτελ μέσα στο μονοθέσιο της Aston Martin ASTON MARTIN F1 MEDIA

Ο Ζεμπάστιαν Φέτελ της Aston Martin F1 διαγνώστηκε θετικός στον Covid19 και θα χάσει την πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1. Τη θέση του θα πάρει ο εφεδρικός οδηγός της ομάδας, Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Μετά τον Ντάνιελ Ρικιάρντο της McLaren και ο Ζεμπάστιαν Φέτελ βγήκε θετικός στο τεστ κορονοϊού τις παραμονές του εναρκτήριου φετινού αγώνα της Formula 1, στο Σακίρ του Μπαχρέιν.

Σε αντίθεση, όμως, με τον Αυστραλό που ανέρρωσε και θα αγωνιστεί κανονικά το προσεχές τριήμερο, ο Φέτελ θα χάσει την πρεμιέρα και τη θέση του στο μονοθέσιο της Aston Martin θα πάρει ο αρκετά έμπειρος και ταχύς εφεδρικός οδηγός της ομάδας, Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Ο Γερμανός είχε μακροχρόνια θητεία στην ομάδα του Σίλβερστοουν, όταν αυτή ονομαζόταν Force India / Racing Point, και αυτή θα είναι η τέταρτη συμμετοχή του τα τελευταία δύο χρόνια - και πρώτη με την Aston Martin. Ο "Χουλκ" είχε αντικαταστήσει το 2020 τον Σέρχιο Πέρες στους δύο αγώνες του Σίλβερστοουν, λόγω ασθένειας του Μεξικανού, και τον Λανς Στρολ στο Νίρμπουργκρινγκ.

Πώς κόλλησε ο Φέτελ

Δεν αποκλείεται η εξάπλωση του Covid-19 μεταξύ των οδηγών να οφείλεται στην κοινή συνάντησή τους, το βράδυ πριν ξεκινήσουν οι δοκιμές του Μπαχρέιν, για την κοινή φωτογράφησή τους που αποσκοπούσε να στείλει το αντιπολεμικό τους μήνυμα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Δεδομένου ότι το Εμιράτο του Μπαχρέιν επιβάλλει επταήμερη καραντίνα σε όποιον διαγνωστεί θετικός στον Covid-19, ο Φέτελ δεν μπορεί να αγωνιστεί το προσεχές τριήμερο - και ίσως να κινδυνεύει και η συμμετοχή του στο GP Σαουδικής Αραβίας, το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, στο παρελθόν έχουν υπάρξει εξαιρέσεις στον κανόνα αυτόν, και αν οι εξετάσεις του Φέτελ από την επόμενη εβδομάδα είναι αρνητικές, θα μπορέσει να ταξιδέψει στην Τζέντα.

TAGS FORMULA 1 F1 GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΦΕΤΕΛ ASTON MARTIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ