FORMULA 1

Formula 1: Ο Φέτελ είχε σκεφτεί να τα παρατήσει όταν ήταν στη Ferrari

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατά τη θητεία του στη Ferrari
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατά τη θητεία του στη Ferrari AP PHOTO/EDUARDO VERDUGO

Εξομολογήσεων συνέχεια για τον Σεμπάστιαν Φέτελ λίγο πριν από την τελευταία καρό σημαία της καριέρας του στη Formula 1.

Δύο GP πριν από το τέλος της θαυμαστής του καριέρας στη Formula 1, ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ αποκάλυψε ότι η σκέψη να αποχωρήσει από το σπορ "ήταν πολύ έντονα παρούσα" το 2020, στην καταστροφική χρονιά του με τη Scuderia.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται πόσο δύσκολο ήταν το βίωμα του Γερμανού στην ιταλική ομάδα ειδικά την περίοδο 2018-20. Η Ferrari είχε κάνει σαφές ότι θα βασίσει το μέλλον της στον Σαρλ Λεκλέρ, και ότι ο ίδιος βρισκόταν στην πόρτα της εξόδου. Το όνειρό του να επαναλάβει τα επιτεύγματα του Μίκαελ Σουμάχερ με τη Scuderia είχε γίνει πλέον στάχτη.

Τα φτωχά αποτελέσματά του διαδέχονταν το ένα το άλλο, με ένα ουδόλως ανταγωνιστικό μονοθέσιο, και ο Γερμανός γνώριζε παντελώς άδικη κριτική -συχνά και χλευασμό- που άφηνε στο περιθώριο όλα όσα είχε πετύχει κατακτώντας τα τέσσερα διαδοχικά του πρωταθλήματα με τη Red Bull Racing την περίοδο 2010-'13.

Μιλώντας στο γερμανικό Der Spiegel τώρα, και ενώ επίκειται η αποχώρησή του από το σπορ μετά το τέλος της φετινής σεζόν στο Άμπου Ντάμπι (20/11), ο Φέτελ αποκάλυψε ότι το 2020 είχε σκεφτεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο της αποχώρησης - πριν δεχθεί, εντέλει, την πρόταση της Aston Martin για το 2021.

"Ξοδέψαμε τόση πολλή ενέργεια δύο χρονιές στη σειρά, και πνευματική επίσης, και μας οδήγησε στο τίποτα", τόνισε ο Φέτελ. "Τότε άρχισαν οι αμφιβολίες: θα συνεχίσει να συμβαίνει αυτό; Υπάρχει καμία ελπίδα; Όλα αυτά μου προκάλεσαν κάτι που δεν αντιλήφθηκα αμέσως. Όταν έληξε το συμβόλαιό μου με τη Ferrari το 2020, η σκέψη της αποχώρησης ήταν πολύ έντονα παρούσα".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φέτελ θα αγωνιστεί σε δέκα μέρες στο τελευταίο του GP της F1 -αν, φυσικά, δεν επιστρέψει στο μέλλον- με ένα ειδικό κράνος. Αυτό θα φέρει μικροσκοπικές φωτογραφίες των προσώπων χιλίων ανθρώπων που θα συμβάλλουν σε έναν έρανο του Γερμανού, του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν σε οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος.

TAGS FORMULA 1 F1 ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΦΕΤΕΛ FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ