FORMULA 1

Formula 1: Ο εφιάλτης του περσινού Μπαχρέιν παραλίγο να ξαναχτυπήσει τη Red Bull

Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands steers his car during the second Formula One free practice at the Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Friday, March 3, 2023. The Bahrain GP will be held on Sunday March 5, 2023. (AP Photo/Ariel Schalit)
Max Verstappen, Red Bull, GP Bahrain 2023 AP PHOTO/ARIEL SCHALIT

Σύμφωνα με τον Άντριαν Νιούι, η ομάδα έκανε υπερπροσπάθεια για να λύσει το θέμα αξιοπιστίας που αντιμετώπισε στις ελεύθερες δοκιμές.

Η έναρξη της φετινής σεζόν ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη για τη Red Bull συγκριτικά με πέρσι. Ο πρώτος αγώνας του 2022, στο Μπαχρέιν, ήταν πραγματικός εφιάλτης για την Αυστριακή ομάδα, που είδε και τα δύο μονοθέσιά της να εγκαταλείπουν από μηχανικό πρόβλημα.

Και στο φετινό GP Μπαχρέιν όμως, παρά το εμφατικό 1-2 στον τερματισμό, η Red Bull αντιμετώπισε κάποιο απρόσμενο θέμα αξιοπιστίας στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής. Το οποίο, όπως αποκάλυψε ο Άντριαν Νιούι, η ομάδα κατάφερε να λύσει κάνοντας υπερπροσπάθεια το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως δήλωσε ο αρχισχεδιαστής της Red Bull στο podcast της F1 Nation, αναφερόμενος στη διπλή εγκατάλειψη στο GP του Μπαχρέιν το 2022: “Πέρσι ήταν πραγματικός εφιάλτης για εμάς, αυτό είναι σίγουρο. Νομίζω ότι το 2011 ήταν η τελευταία φορά που κερδίσαμε τον πρώτο αγώνα [της σεζόν], επομένως είναι το τέλος μιας μακράς περιόδου “ξηρασίας” υπό αυτή την έννοια.

"Το τεστ [προετοιμασίας] πήγε καλά για εμάς, πιστεύαμε ότι είχαμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο. [Στο] FP1, πρέπει να ομολογήσω, έσβησε λίγο το χαμόγελο μας επειδή είχαμε μερικά προβλήματα, και τα αγόρια αντέδρασαν πραγματικά καλά. Το βράδυ της Παρασκευής ήταν μεγάλο για εμάς, για να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα”.

Όταν ο Νιούι ερωτήθηκε σχετικώς, διευκρίνισε πως τα θέματα που αντιμετώπισε η ομάδα στο Μπαχρέιν ήταν καινούρια και άσχετα με τα προβλήματα αξιοπιστίας του 2022. Όπως και να έχει, φαίνεται πως στη Red Bull βρήκαν πολύ γρήγορα και έλυσαν οποιαδήποτε προβλήματα προέκυψαν και έδωσαν στους Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ το κορυφαίο μονοθέσιο στο γκριντ, το οποίο φυσικά οδήγησε σε ένα αποστομωτικό 1-2.

TAGS FORMULA 1 RED BULL GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ