FORMULA 1

Formula 1: Νόρις: “Όλοι νομίζουν ότι δεν θα ρισκάρω, αλλά ο στόχος μου είναι να κερδίσω τον αγώνα”

Sam Bloxham/LAT Images/McLaren Media Centre

Ο Λάντο Νόρις θα εκκινήσει δεύτερος το GP του Άμπου Ντάμπι (7/12, 15:00), δίπλα στον Μαξ Φερστάπεν, και πιστεύει ότι η εντύπωση πως θα παίξει “συντηρητικά” (λόγω του ότι του αρκεί το βάθρο για να γίνει πρωταθλητής) μπορεί να του ανοίξει τον δρόμο για την όγδοη νίκη του 2025 και τον παρθενικό του τίτλο στη Formula 1.

Αν και ο Βρετανός της McLaren γνωρίζει ότι ένα καθαρό, ασφαλές βάθρο στο GP του Άμπου Ντάμπι είναι αρκετό για να σφραγίσει τον τίτλο, καθώς ξεκινά με προβάδισμα 12 βαθμών από τον Φερστάπεν, δεν σκοπεύει να αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία για μια ακόμη νίκη.

“Δεν έχει νόημα να σκέφτομαι υπερβολικά πολλά”, είπε ο Νόρις στο Sky Sports F1. “Θα κάτσω με την ομάδα, να δούμε πώς θα προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και για κάθε πιθανό σενάριο. Ο στόχος είναι να κερδίσουμε. Αυτή είναι η νοοτροπία μας.

Δεν θα είναι εύκολος αγώνας – μάλλον ο πιο περίπλοκος που είχα ποτέ. Αλλά η προσέγγιση δεν αλλάζει: πώς κερδίζουμε αύριο; Όλοι νομίζουν ότι δεν χρειάζεται να πάρω κανένα ρίσκο, και ελπίζω να το χρησιμοποιήσω αυτό υπέρ μου”, πρόσθεσε ο Βρετανός.

Ωστόσο, ο Λάντο ξέρει ότι πρέπει να αποφύγει παγίδες όπως η περσινή σύγκρουση του Φερστάπεν με τον Όσκαρ Πιάστρι στην πρώτη στροφή στον αγώνα του ¨Αμπου Ντάμπι, που έριξε τον Αυστραλό χαμηλά στην κατάταξη.

“Ξέρω τι πρέπει να κάνω, αλλά δεν είναι ποτέ τόσο απλό όσο το ‘μείνε εκεί’ ή ‘κάνε αυτό’. Ο καθένας έχει τη δική του ατζέντα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να εστιάσω στη δική μου προετοιμασία και να περιμένω να δω τι θα γίνει”.

Και σχετικά με την απώλεια της πολ ποζίσιον από τον Φερστάπεν, συμπλήρωσε: “Ήμουν πολύ ευχαριστημένος με τον γύρο μου, ένιωθα πολύ δυνατός. Απλώς δεν είχαμε αρκετή ταχύτητα. Ελπίζω να εμφανιστεί ‘μαγικά’ αύριο και να είμαστε λίγο πιο γρήγοροι”, κατέληξε.

O Όσκαρ Πιάστρι στη συνέντευξη Τύπου μετά τις δοκιμές κατάταξης στο Άμπου Ντάμπι Bryn Lennon/Getty Images/McLaren Media Centre

Από την πλευρά του, ο Πιάστρι -που θα εκκινήσει 3ος- ενόψει της μάχης του τίτλου στο Άμπου Ντάμπι ρωτήθηκε αν έχει αρκετή ταχύτητα για να διεκδικήσει τη νίκη: “Θα το μάθουμε αύριο. Ο Μαξ δείχνει πολύ γρήγορος σε ρυθμό αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο, και ξεκάθαρα πολύ γρήγορος και στον έναν γύρο. Αλλά ναι, θα δούμε πόσο θα επηρεαστεί ο ρυθμός στον αγώνα”.

Και για την 3η θέση του στις κατατακτήριες, εξήγησε: “Ο γύρος μου στο Q1 ήταν καλός, επιτέλους μπήκα σε ρυθμό μέσα στο Σαββατοκύριακο. Και ειλικρινά, και ο τελευταίος μου γύρος στο Q3 ήταν πολύ καλός.

Δεν υπήρχαν πολλά ακόμα να βρω, απλώς δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι σήμερα. Αλλά νομίζω ότι αυτό δημιουργεί έναν πολύ συναρπαστικό αγώνα για αύριο” κατέληξε ο Αυστραλός, που για να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής αύριο πρέπει να περάσει και τον Νόρις και τον Φερστάπεν, και να ελπίσει ότι ο Λάντο θα τερματίσει εκτός πεντάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ