MERCEDES F1

Formula 1, Mercedes: Δεν άλλαξαν γνώμη για νέο συμβόλαιο οι Χάμιλτον και Βολφ

Οι Χάμιλτον και Βολφ της Mercedes F1
Οι Χάμιλτον και Βολφ της Mercedes F1 MERCEDES AMG F1 MEDIA

Το 2022 έφυγε, η παρουσίαση της Mercedes W14 του 2023 και οι χειμερινές δοκιμές της νέας σεζόν της F1 πλησιάζουν, αλλά ο Λιούις Χάμιλτον και η Mercedes F1 ακόμη δεν έχουν ανανεώσει το συμβόλαιό τους για το 2024 - παρότι πέρσι διατείνονταν ότι ήταν θέμα χρόνου.

Τελευταία ο 38χρονος Λιούις Χάμιλτον άφησε να εννοηθεί ότι κάνει σκέψεις για το μέλλον του μετά τη Formula 1 και αυτό, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση της ανανέωσης του συμβολαίου του με τη Mercedes F1 -που αναμενόταν μέχρι το τέλος του 2022, όπως είχε πει ο Χάμιλτον στο GP των ΗΠΑ- άρχισε να γεννά φήμες ότι ίσως η φετινή να είναι η τελευταία σεζόν του Βρετανού επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή στην ομάδα του Μπράκλεϊ, και στη F1.

Εξάλλου, σε έναν μήνα αναμένεται η παρουσίαση της νέας Mercedes W14, και στις 23 Φεβρουαριου ξεκινούν οι χειμερινές δοκιμές της F1 στο Μπαχρέιν. Κάθε παράταση στην υπογραφή του νέου συμβολαίου θα μοιάζει πλέον με περισπασμό από την πυρετώδη προετοιμασία της ομάδας και του Χάμιλτον για τη νέα σεζόν.

Αλλά τώρα ο Τότο Βολφ έσπευσε να βάλει τέλος σε αυτές τις φήμες εν τη γεννέσει τους. Φαίνεται ότι η καθυστέρηση της υπογραφής της διετούς ανανέωσης του συμβολαίου του Λιούις με τη Mercedes F1 -για το 2024 και '25- οφείλεται στο γεγονός ότι ο Χάμιλτον και ο Τότο Βολφ επέλεξαν να περάσουν τις διακοπές των Χριστουγέννων σε πολύ μακρινά μέρη μεταξύ τους, κι έτσι δεν είχαν την δυνατότητα να συναντηθούν.

"Έχουμε έναν ολόκληρο χρόνο μπροστά μας", είπε ο Βολφ. "Είμαστε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι. Τα τελευταία 10 χρόνια η σχέση μας εξελίχθηκε τόσο πολύ, που το μόνο ζήτημα που υπάρχει είναι να βρίσκεται με τη φυσική του παρουσία πίσω στην Ευρώπη, να καθίσουμε μαζί, να παλέψουμε λίγο και να βγει λευκός καπνός μετά από λίγες ώρες".

Παρότι ο Λιούις έχει αναφέρει μια σειρά από δραστηριότητες που θέλει να κάνει μόλις αποχωρήσει από τη F1, με κυριότερη την κινηματογραφική του εταιρεία Dawn Apollo Films, προς το παρόν δεν βλέπει τον ορίζοντα της καριέρας του στο σπορ: "Δεν βάζω κάποιο όριο, για να είμαι ειλικρινής. Σκοπεύω να υπογράψω μια πολυετή συμφωνία με την ομάδα μου.

Δεν ξέρω τι επιφυλάσσουν τα επόμενα πέντε χρόνια, ακόμα προσπαθούμε να το σκεφτούμε αυτό. Υπάρχουν πολλά σπουδαία πράγματα που αρχίζουν να πραγματοποιούνται, όπως η εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών που ίδρυσα. Αισθάνομαι εξαιρετικά, στο πνεύμα και στο σώμα. Πιστεύω ότι υπάρχουν πράγματα που ακόμη μπορούμε να πετύχουμε μαζί με τη Mercedes. Απλά δεν ξέρω για πόσο καιρό", κατέληξε ο Βρετανός.

TAGS MERCEDES F1 FORMULA 1 F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ