FORMULA 1

Formula 1, Κατάρ GP: Ο Φερστάπεν μίλησε για έλλειψη ταχύτητας

DOHA, QATAR - NOVEMBER 20: Second place qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Qatar at Losail International Circuit on November 20, 2021 in Doha, Qatar. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
DOHA, QATAR - NOVEMBER 20: Second place qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Qatar at Losail International Circuit on November 20, 2021 in Doha, Qatar. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) 2021 RED BULL CONTENT POOL

Ο Μαξ Φερστάπεν παραδέχθηκε ότι η RBR αντιμετώπισε δυσκολίες και δεν είχε την ταχύτητα της Mercedes στις κατατακτήριες δοκιμές του GP του Κατάρ, που τον άφησαν στη δεύτερη θέση της εκκίνησης.

Ο Φερστάπεν έχασε την ευκαιρία να ολοκληρώσει το δεύτερο γρήγορό του γύρο στο Q3 της πίστας του Λοσάιλ, λόγω του κλαταρίσματος του Πιέρ Γκασλί, αλλά έτσι κι αλλιώς μέχρι εκείνη τη στιγμή ο χρόνος του δεν απειλούσε ιδιαίτερα τον εκθαμβωτικό τελευταίο γύρο του Λιούις Χάμιλτον, που χάρισε στον Βρετανό την πολ ποζίσιον του αυριανού 20ου φετινού GP της Formula 1.

Πέραν της έλλειψης ταχύτητας, ωστόσο, ο Φερστάπεν έχει και δύο ακόμη σημαντικούς μπελάδες για τον αυριανό αγώνα: πρώτον, εκκινεί από την εσωτερική πλευρά της πίστας, που έχει πολλή σκόνη σε μια πίστα που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στη F1. Δεύτερον, δεν θα έχει τη βοήθεια του Σέρχιο Πέρεθ, που αποκλείστηκε από το Q2 και θα εκκινήσει από τη μακρινή 11η θέση.

«Μας λείπει ταχύτητα», παραδέχθηκε ο Φερστάπεν. «Ήταν λίγο πιο δύσκολα για εμάς αυτή τη φορά στις κατατακτήριες. Ο Τσέκο δεν είναι καν στο Q3, και αυτό δείχνει ότι έχουμε προβλήματα σε σχέση με άλλους αγώνες. Και πάλι, πάντως, είμαι δεύτερος, και έχουμε όλες τις ευκαιρίες μπροστά μας».

Ο Ολλανδός κατέληξε: «Δεν έχουμε κάνει ποτέ αγώνα εδώ, κι έτσι υπάρχουν πολλές άγνωστες παράμετροι. Αλλά ποτέ δεν σκέφτομαι έτσι κι αλλιώς και τόσο πολύ αυτά τα πράγματα. Πρέπει μόνο να προετοιμάσουμε την εκκίνησή μας και να δούμε που θα βρεθούμε».

Ο διευθυντής της RBR, Κρίστιαν Χόρνερ, βρήκε από την σημερινή ιστορία των κατατακτήριων το θετικό ότι η τελική ταχύτητα της RB16B ήταν παρεμφερής με της Mercedes W12. «Η ταχύτητά τους στην ευθεία έχει μειωθεί λίγο, και δείχνει να είναι παρεμφερής με τη δική μας τώρα, κι αυτό είναι καλό να το βλέπεις», τόνισε ο Βρετανός.

Και κατέληξε: «Έχουμε μια ευκαιρία στην πρώτη στροφή αύριο. Αλλά αυτός ο τελευταίος γύρος του Λιούις ήταν φαινομενικά γρήγορος. Ο Λιούις κέρδισε όλο του τον χρόνο στις στροφές 6 και 7. Ήταν ένας πολύ δυνατός γύρος από τον Λιούις».

TAGS FORMULA 1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΚΑΤΑΡ GP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ