FORMULA 1

Formula 1, Κατάρ GP: Καταιγιστικός ο Χάμιλτον, στην πολ ποζίσιον του Κατάρ

Formula 1, Κατάρ GP: Καταιγιστικός ο Χάμιλτον, στην πολ ποζίσιον του Κατάρ
2021 AP PHOTO/DARKO BANDIC

Επιβλητικός σε όλες τις δοκιμές κατάταξης του Λοσάιλ, ο Λιούις Χάμιλτον επέστρεψε στην πολ ποζίσιον για πρώτη φορά μετά τις αρχές του καλοκαιριού (από το GP Ουγγαρίας) με μισό δευτερόλεπτο διαφορά από τον Μαξ Φερστάπεν.

Η 102η πολ ποζίσιον της καριέρας του Χάμιλτον τοποθέτησε τον Βρετανό και τη Mercedes W12 στην κορυφή της εκκίνησης του αυριανού GP του Κατάρ (16:00, LIVE από το SPORT24), 20ου φετινού γύρου της Formula 1, εμπρός από τον μεγάλο του αντίπαλο για τον τίτλο Μαξ Φερστάπεν που θα παρατάξει την RB-Honda στη δεύτερη θέση.

Ο Φερστάπεν, και οι περισσότεροι οδηγοί της πρώτης δεκάδας, έχασαν την ευκαιρία να βελτιώσουν τους χρόνους τους στο τέλος του Q3, στη δεύτερή τους προσπάθεια, καθώς ένα κλατάρισμα της Alpha Tauri του Πιέρ Γκασλί σκόρπισε συντρίμμια της εμπρός πτέρυγας στην πίστα και έβγαλε τις κίτρινες σημαίες στις τελευταίες στροφές του Λοσάιλ.

Formula 1, Κατάρ GP: Καταιγιστικός ο Χάμιλτον, στην πολ ποζίσιον του Κατάρ

Δείτε εδώ τις βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών

Ο Χάμιλτον είχε προλάβει, εκκινώντας πρώτος την τελευταία του προσπάθεια, να γράψει τον εκθαμβωτικό χρόνο 1:20.827. Στην πρώτη προσπάθεια των δύο αντιπάλων του τίτλου στο Q3 ο Χάμιλτον ήταν και πάλι ταχύτερος, με διαφορά 0,162 δευτ. από τον Ολλανδό - παρότι ο Λιούις έκανε ένα μικρό οδηγικό λάθος στο πρώτο τμήμα της πίστας.

Επίσης, ο Χάμιλτον ήταν ταχύτερος και σε κάθε κύκλο γύρων στις δύο πρώτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών: στο Q1 ήταν ένα δέκατο πιο γρήγορος από τον Φερστάπεν, και στο Q2 τρία δέκατα - αν και οι δύο στο τέλος ματαίωσαν τον δεύτερό τους γύρο με τη μαλακή γόμα, ώστε να μετρήσει ο πρώτος με τη μέση.

Στόχος ήταν, φυσικά, να εκκινήσουν τον αυριανό αγώνα με τη μέση γόμα, κάτι που κατάφεραν να κάνουν μόνο οι δύο αντίπαλοι του πρωταθλήματος και οι Βάλτερι Μπότας και Κάρλος Σάινθ. Οι Σέρχιο Πέρεθ, Σαρλ Λεκλέρ, Ντάνιελ Ρικιάρντο προσπάθησαν, μάλιστα, να προκριθούν με την μαλακή γόμα στο τέλος του Q2, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν και αποτέλεσαν τις αρνητικές εκπλήξεις αποκλεισμού από τη δεκάδα.

Ο Φερστάπεν παραδέχθηκε στο τέλος ότι έλειψε λίγη ταχύτητα από την RB-Honda, και είπε ότι τώρα περιμένει τον αγώνα, που θα είναι απρόβλεπτος για όλους σχετικά με τη διαχείριση των ελαστικών, δεδομένου ότι όλοι αγωνίζονται για πρώτη φορά εκεί.

Πέραν του Πιέρ Γκασλί, που έμεινε σταθερά κορυφαίος και στις κατατακτήριες και κατέκτησε τη θέση στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, εντυπωσιακός ήταν και ο Φερνάντο Αλόνσο - που μάλλον έφερε στην επιφάνεια την εμπειρία του, στην πρωτόγνωρη πίστα της Ντόχα. Ο Ισπανός έγραφε σταθερά τον πέμπτο χρόνο σε κάθε προσπάθεια, κάθε περιόδου των κατατακτήριων, και ήταν 4 δέκατα ταχύτερος του Εστεμπάν Οκόν.

Πίσω του, οι Λάντο Νόρις και Κάρλος Σάινθ φαίνεται πως θα ηγηθούν της μάχης των McLaren και Ferrari για την 3η θέση των κατασκευαστών, στο αυριανό GP. Ο Γιούκι Τσουνόντα ήταν επίσης αρκετά θετικός, με την 8η θέση της εκκίνησης, ενώ τη δεκάδα έκλεισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με την Aston Martin.

TAGS FORMULA 1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΚΑΤΑΡ GP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ