FERRARI

Formula 1, Ιρβάιν: "Η Ferrari πρέπει να δώσει προτεραιότητα στον Λεκλέρ"

Formula 1, Ιρβάιν: "Η Ferrari πρέπει να δώσει προτεραιότητα στον Λεκλέρ"

Ο Ιρλανδός πρώην οδηγός της Scuderia είπε ότι η ιταλική ομάδα πρέπει να αφιερώσει όλη την προσοχή της στον Σαρλ Λεκλέρ για το φετινό πρωτάθλημα, έναντι του Κάρλος Σάινθ, ώστε να προστατεύσει τον Μονεγάσκο από τον Μαξ Φερστάπεν.

Ο Έντι Ιρβάιν είναι ένας από τους κατεξοχήν ικανούς οδηγούς της F1 για να μιλήσουν για το πολύ λεπτό ζήτημα της προτεραιότητας ενός οδηγού στη Ferrari - καθώς ο ίδιος έπαιζε τον υποστηρικτικό ρόλο στον Μίκαελ Σουμάχερ στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Ασχέτως αν ο Ιρβάιν απέκτησε την ευκαιρία της διεκδίκησης του πρωταθλήματος οδηγών το 1999, μετά τον τραυματισμό του Σούμι στο Σίλβερστοουν εκείνη τη χρονιά, ήταν ξεκάθαρο τα χρόνια εκείνα ότι η Ferrari τον υπολόγιζε ως Νο2 οδηγό, πίσω από τον υπεραστέρα Σουμάχερ που έφερε τις ελπίδες της ομάδας και των τιφόζι για τον πρώτο τους τίτλο μετά το 1979.

Τώρα, καθώς ο Σαρλ Λεκλέρ έχει κερδίσει δύο από τα τρία πρώτα φετινά GP της Formula 1, ο Ιρβάιν υποστηρίζει ότι η Scuderia πρέπει να επιστρατεύσει μια «παλιάς κοπής», και λίγο άκομψη, προτεραιότητα για τον Μονεγάσκο ώστε να μεγιστοποιήσει τις ελπίδες της για το πρώτο της πρωτάθλημα οδηγών μετά του Κίμι Ράικονεν το 2007.

Ο Ιρβάιν μέσα στο μονοθέσιό του τα χρόνια που ήταν πιλότος της Formula 1
Ο Ιρβάιν μέσα στο μονοθέσιό του τα χρόνια που ήταν πιλότος της Formula 1

Και, επίσης, για να προστατεύσει τον Λεκλέρ από τον ανταγωνισμό του Μαξ Φερστάπεν. Παρότι ο Ολλανδός βρίσκεται ήδη 41 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο της Ferrari, αυτό έχει συμβεί λόγω των δύο εγκαταλείψεών του εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων της Red Bull RB18.

Την ίδια στιγμή, ο Κάρλος Σάινθ έχει ξεκινήσει τη φετινή χρονιά με πολύ φτωχά αποτελέσματα, πολύ χειρότερα από όσο προϊδέαζε η εξαιρετική περσινή πρώτη του σεζόν με τη Ferrari. Το αποκορύφωμα ήταν η 9η θέση του Ισπανού στην εκκίνηση της Μελβούρνης, λόγω διαφόρων προβλημάτων στις κατατακτήριες δοκιμές, και έπειτα η εγκατάλειψή του μετά από έξοδο στο δεύτερο γύρο του αγώνα.

Ο Ματία Μπινότο δήλωσε πρόσφατα, δημοσίως, ότι δεν πρόκειται -τουλάχιστον όχι άμεσα- να εστιάσει την προτεραιότητα της ομάδας σε έναν εκ των δύο οδηγών της. Και ο Ιρβάιν δήλωσε, στην ιταλική La Gazzetta dello Sport, ότι αυτό είναι πρόβλημα: "Είναι πρόβλημα για τον Σαρλ, διότι ο Σάινθ που είναι ο δεύτερος οδηγός μπορεί ενίοτε να βρεθεί μπροστά του. Αν ήμουν ο Ματία θα έδινε ακριβείς εντολές, όπως στις ημέρες μου.

O Σαρλ Λεκλέρ
O Σαρλ Λεκλέρ


Κι αυτό διότι είναι έτσι κι αλλιώς από μόνο του πολύ δύσκολο να κερδίσεις τον Φερστάπεν. [Πόσω μάλλον] αν έχεις έναν team-mate που μπορεί να σου στερήσεις βαθμούς. Όσο για τον Πέρεζ, σε φυσιολογικές συνθήκες δεν μπορεί να κερδίσει τον Μαξ", συμπλήρωσε ο Ιρλανδός.

Καταλήγοντας, ο Ιρβάιν είπε πως θεωρεί ότι ο Φερστάπεν είναι μεν ο ταχύτερος οδηγός της F1, αλλά παραμένει επιρρεπής στα λάθη: "Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανείς ταχύτερος από τον Φερστάπεν, αλλά εξακολουθεί να κάνει πολλά λάθη, ενώ ο Λεκλέρ δεν κάνει κανένα".

TAGS FERRARI FORMULA 1 ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ