FORMULA 1

Formula 1: Η F1 υποκλίθηκε στον Σεμπάστιαν Φέτελ

Ο Φέτελ μετά το γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι που ήταν το τελευταίο στην καριέρα του
Ο Φέτελ μετά το γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι που ήταν το τελευταίο στην καριέρα του ASTON MARTIN F1

Σύσσωμος ο μικρόκοσμος της Formula 1 τίμησε τον Σεμπάστιαν Φέτελ στο τελευταίο GP του τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή, και ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος για τα "πολύ πιο μεγάλα και πολύ πιο σημαντικά πράγματα από το να οδηγούμε σε κύκλους γύρω-γύρω" που έζησε τα δύο τελευταία χρόνια.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν το πρόσωπο των τριών αυτών ημερών στο Άμπου Ντάμπι, στον τελευταίο φετινό αγώνα της Formula 1. Ο Γερμανός οδήγησε το τελευταίο του GP, αν και πριν από λίγες εβδομάδες είχε πει ότι "ευχαρίστως θα γύριζα για ένα ακόμα στη Σουζούκα", και αποχαιρέτησε το σπορ ως ένας από τους μόλις πέντε ανθρώπους με τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα.

Το τριήμερο ξεκίνησε για τον Γερμανό όταν ο πατέρας του Νόρμπερτ του έκανε έκπληξη με μια προθήκη στο γκαράζ της Aston Martin που περιείχε την πρώτη του αγωνιστική φόρμα και τα πρώτα του γάντια από τα Καρτ. Αργότερα, η Ferrari είχε διοργανώσει για εκείνον μια τιμητική εκδήλωση για τα έξι χρόνια που πέρασαν μαζί, ενώ πολλοί οδηγοι είχαν ειδικά κράνη με τη φράση "Danke Seb", και στο grid πριν την εκκίνηση του άνοιξαν έναν διάδρομο χειροκροτώντας τον.

Ο τελευταίος αγώνας του Σεμπ στη F1, 15 χρόνια μετά το ντεμπούτο του με τη BMW Sauber και 14 από τη φαινομενική πρώτη του νίκη με την Toro Rosso στη βρεγμένη Μόντσα, έληξε στη 10η θέση -μετά από μια κακή στρατηγική απόφαση της ομάδας- και με μια σειρά από «ντονατς» στην κεντρική ευθεία.

"Νιώθω λίγο άδειος, για να είμαι ειλικρινής", είπε στο τέλος ο Φέτελ. "Αλλά πρέπει να πω ότι τα δύο τελευυταία χρόνια ήταν λίγο απογοητευτικά από αγωνιστική άποψη, αλλά πολύ χρήσιμα και σημαντικά για τη ζωή μου. Συνέβησαν πολλά, συνειδητοποίησα πολλά.

Πιστεύω ότι είναι ένα τεράστιο προνόμιο να βρισκόμαστε στη θέση που βρισκόμαστε, και με αυτή έρχονται και ευθύνες. Οπότε ελπίζω να περάσω το μήνυμα και σε κάποιους άλλους οδηγούς να συνεχίσουν την καλή δουλειά. Είναι σπουδαίο να βλέπουμε ότι έχουμε τη δύναμη να σας εμπνέουμε με αυτό που κάνουμε και με αυτά που λέμε, οπότε πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ πιο μεγάλα και πολύ πιο σημαντικά πράγματα από το να οδηγούμε σε κύκλους γύρω-γύρω.

Αλλά προφανώς αυτό είναι που αγαπάμε να κάνουμε, κι αν μέσα από αυτό μπορούμε να σας μεταφέρουμε κάποιες από τις αληθινά σημαντικές αξίες, τότε τα δύο τελευταία χρόνια υπήρξαν σπουδαία για μένα.

Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη, σας ευχαριστώ για τα μηνύματα και όλη την αγάπη που δέχθηκα. Ήταν μια μεγάλη μέρα, που ήταν πολύ, πολύ ιδιαίτερη, πολύ ωραία. Είμαι σίγουρος ότι θα μου λείψει πολύ περισσότερο από όσο το καταλαβαίνω τώρα", κατέληξε ο Γερμανός.

TAGS FORMULA 1 F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ