FORMULA 1

Formula 1: Η Alfa Romeo παρουσίασε τη νέα, εντυπωσιακή, C42 του Βάλτερι Μπότας

Formula 1: Η Alfa Romeo παρουσίασε τη νέα, εντυπωσιακή, C42 του Βάλτερι Μπότας
ALFA ROMEO / SAUBER MEDIA HUB

Η ομάδα του Χίνβιλ αποκάλυψε το χρωματισμό του νέου της μονοθεσίου, C42, για το πρωτάθλημα της Formula 1 του 2022 - έχοντας κάνει ήδη τις πρώτες της δοκιμές στο τριήμερο της Βαρκελώνης με καμουφλάζ.

Η παρουσίαση της νέας Alfa Romeo C42 που θα οδηγούν στα GP αυτής της σεζόν ο Βάλτερι Μπότας και ο πρωτοεμφανιζόμενος Κινέζος Γκουάνιου Τσόου ήταν η δέκατη και τελευταία των εν λευκώ ανασχεδιασμένων φετινών αυτοκινήτων της Formula 1 και έγινε διαδικτυακά, μέσω επαυξημένης εικονικής πραγματικότητας.

Η αλλαγή των κανονισμών, ο φετινός περιορισμός των προϋπολογισμών των ομάδων -που επέτρεψαν σε όλες να βρεθούν στο ίδιο σημείο αφετηρίας ενόψει της νέας σεζόν- και η εμπειρία του Βάλτερι Μπότας από τον πρωταθλητισμό στη Mercedes και τις 10 του νίκες, κάνει την Alfa Romeo αισιόδοξη ότι θα καταφέρει να μπει το 2022 στη μάχη των ομάδων μέσης δυναμικής.

Επικεφαλής των σχεδιαστών της C42 στο Χίνβιλ ήταν ο τεχνικός διευθυντής Ζαν Μονσό, και ο χρωματισμός του είναι αποτέλεσμα της έμπνευσης του διάσημου Centro Stile της Alfa Romeo με βάση την ιστορία τόσο της ιταλικής εταιρείας όσο και της Sauber - η οποία γιορτάζει φέτος το 30ό της έτος στη F1. Θυμίζουμε ότι η ελβετική ομάδα (πρώην Sauber) χρησιμοποιεί τα μηχανικά μέρη και το υβριδικό σύστημα της Ferrari.

Formula 1: Η Alfa Romeo παρουσίασε τη νέα, εντυπωσιακή, C42 του Βάλτερι Μπότας
ALFA ROMEO / SAUBER MEDIA HUB


"Ο χρωματισμός της C42 είναι συναρπαστικός, αληθινά όμορφος, και πιστεύω ότι το Centro Stile έκανε σπουδαία δουλειά", τόνισε ο Μπότας. "Είναι το πρώτο μου αυτοκίνητο στον καιρό μου στην Alfa Romeo και αυτό το κάνει πολύ ιδιαίτερο για μένα. Είναι συναρπαστικό που δεν γνωρίζουμε καθόλου πώς θα εξελιχθεί ο πρώτος αγώνας στο Μπαχρέιν.

Οι δοκιμές μας βοήθησαν να επιβεβαιώσουμε τις προσδοκίες μας, σχετικά με το πού βρισκόμαστε. Από τότε που ήρθα στην ομάδα, έχω δει τόσο ισχυρά κίνητρα. Όλοι πιέζουν πολύ, προσπαθούν να δουλέψουν σκληρότερα για να είμαστε ανταγωνιστικοί, και αυτό μου δίνει επιπλέον ώθηση όταν βρίσκομαι στο κόκπιτ", κατέληξε ο Φινλανδός.

Μιλώντας για την Alfa Romeo C42, ο τεχνικός της διευθυντής Ζαν Μονσό εξήγησε πως "ο σχεδιασμός και η κατασκευή αυτού του μονοθεσίου ήταν ένα τεράστιο πρόγραμμα και είμαστε περήφανοι για αυτό που πετύχαμε. Αλλά η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει. Όπως σε κάθε κύκλο νέων κανονισμών, ο ρυθμός εξέλιξης θα είναι ο υψηλότερος φέτος και πρέπει να συνεχίσουμε να αντλούμε περισσότερη από το αυτοκίνητο, ώστε να πετύχουμε την πρόοδο που έχουμε θέσει ως στόχο για τη σεζόν".

Μετά το πρώτο τριήμερο των δοκιμών στη Βαρκελώνη την προηγούμενη εβδομάδα, πλέον η Alfa Romeo θα συμμετάσχει με τον κανονικό της χρωματισμό της νέας σεζόν στο δεύτερο, που θα διεξαχθεί στο Σακίρ του Μπαχρέιν στις 10-12 Μαρτίου - μία εβδομάδα πριν το πρώτο GP του 2022 στην ίδια πίστα στις 18-20 Μαρτίου.

TAGS FORMULA 1 F1 ALFA ROMEO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ