FORMULA 1

Formula 1, GP Βρετανίας: O Λεκλέρ ταχύτερος πριν από τη βροχή στις τρίτες δοκιμές του Σίλβερστοουν

Η Ferrari
Η Ferrari AP IMAGES

Ο Σαρλ Λεκλέρ σημείωσε τον πρώτο χρόνο της τρίτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του GP Βρετανίας με τη μαλακή γόμα στη Ferrari SF-23, εμπρός από τους Άλμπον και Αλόνσο, αλλά η βροχή που ήρθε περίπου στο ημίωρο διέκοψε τις προσπάθειες των ομάδων.

Η χθεσινή λιακάδα στο Σίλβερστοουν έδωσε τη θέση της στη συννεφιά και τη βροχή στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του GP Βρετανίας, 10ου φετινού αγώνα της Formula 1 - και δεν αποκλείεται οι συνθήκες να παραμείνουν βροχερές και στις κατατακτήριες δοκιμές που ξεκινούν σήμερα (8/7) στις 17:00.

Οι τρίτες δοκιμές του βρετανικού αγώνα ξεκίνησαν σε στεγνή πίστα, αλλά περίπου στο μέσον τη διαδικασίας άρχισε να ψιχαλίζει. Σύντομα η βροχή εντάθηκε και η πίστα χρειαζόταν πλέον ενδιάμεσα ελαστικά βροχής, με αποτέλεσμα ο πρώτος χρόνος 1:27.419 του Σαρλ Λεκλέρ να παραμείνει και ο κορυφαίος της διαδικασίας μέχρι τέλους.

Όσο η πίστα έμενε στεγνή στην κορυφή εναλλασσόταν οι Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ, αν και αρχικά οι δύο οδηγοί της Ferrari ήταν πιο αργοί από τους χρόνους του Μαξ Φερστάπεν με τη μέση γόμα. Για λίγο τον πρώτο χρόνο είχε ο Λιούις Χάμιλτον με τη βελτιωμένη σήμερα Mercedes W14, αλλά σύντομα ο Λεκλέρ τον κατέρριψε με διαφορά μισού δευτερολέπτου.

Οι τρίτες δοκιμές στο GP Βρετανίας
Οι τρίτες δοκιμές στο GP Βρετανίας

Όταν έγινε σαφές με αστραπές στον ορίζοντα και ψιχάλες στη στροφή 15 ότι σύντομα θα άρχιζε να βρέχει, οι οδηγοί έσπευσαν να βγουν για έναν τελευταίο γύρο με τα σλικς ελαστικά. Τότε βγήκε και ο Άλεξ Άλμπον με τη Williams, που είχε χάσει χρόνο μέχρι τότε στα πιτς λόγω ενός ηλεκτρικού προβλήματος, για να γράψει τον εντυπωσιακό δεύτερο χρόνο με διαφορά μόλις 0,173'' από τον Λεκλέρ.

Ακολούθησαν ο Φερνάντο Αλόνσο με την Aston Martin και ο Πιέρ Γκασλί με την Alpine που κατάφεραν να κινηθούν ταχύτερα από τους νωρίτερους χρόνους των Χάμιλτον και Σάινθ, και ο Λόγκαν Σάρτζεαντ που επιβεβαίωσε την πολύ καλή κατάσταση της Williams σε αυτή την πίστα. Ο Φερστάπεν εντέλει έμεινε στην 8η θέση, οκτώμισι δέκατα μακριά από τον Λεκλέρ, αλλά χωρίς να έχει βάλει ποτέ τη μαλακή γόμα στο πρώτο -στεγνό- ημίωρο.

Τότε ήρθε η βροχή, που έστειλε τους οδηγούς πίσω στα πιτς - και όταν δυνάμωσε έπεισε τις ομάδες ότι η κατάσταση της πίστας απαιτούσε πια ενδιάμεσα ελαστικά βροχής. Είχε προηγηθεί, όταν ψιχάλιζε, μια δοκιμή του Λάντο Νόρις με φρέσκα σλικς ελαστικά - αλλά ο Βρετανός είχε έξοδο με τη McLaren στη στροφή Stowe και εντέλει όλοι πείστηκαν για την ολισθηρότητα της ασφάλτου.

Με τα ενδιάμεσα βρόχινα ελαστικά, στο τελευταίο 20λεπτο, τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Φερστάπεν - όμως ούτε ο πρωταθλητής ούτε ο Λεκλέρ δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το ρυθμό φθοράς της γόμας αυτής. Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι κρίσιμο αν είναι ίδιες οι συνθήκες στον αυριανό αγώνα (9/7, 17:00).

TAGS FORMULA 1 GP ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ FERRARI ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ