FORMULA 1

Formula 1, GP Βραζιλίας: O Οκόν με την Alpine ταχύτερος στη δεύτερη περίοδο δοκιμών του Ιντερλάγκος

Ο Εστεμπάν Οκόν στο GP των ΗΠΑ
Ο Εστεμπάν Οκόν στο GP των ΗΠΑ 2022 AP PHOTO/CHARLIE NEIBERGALL

Τρεις ώρες πριν από την εκκίνηση του αγώνα Σπριντ του GP Βραζιλίας, στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών τον ταχύτερο γύρο σημείωσε ο Εστεμπάν Οκόν με την Alpine A522, δύο δέκατα εμπρός από τον Σέρτζιο Πέρεζ της RBR.

Σε αντίθεση με τις χθεσινές δοκιμές κατάταξης, αυτή τη φορά ο ουρανός ήταν ηλιόλουστος πάνω από το Ιντερλάγκος για τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Βραζιλίας, 13ου και προτελευταίου φετινού αγώνα της Formula 1.

Δεν συνέβησαν και πολλά στη δεύτερη αυτή περίοδο των δοκιμών, και σίγουρα κανείς δεν είχε λόγο να κυνηγήσει τον ταχύτερο χρόνο με τη μαλακή γόμα - καθώς οι κατατακτήριες ανήκουν ήδη στο παρελθόν. Αντίθετα, οι περισσότεροι οδηγοί αφοσιώθηκαν στις συστοιχίες γύρων για την προσομοίωση αγώνα με τη μέση και σκληρή γόμα.

Ενδεικτικό είναι ότι ο Οκόν σημείωσε τον πρώτο χρόνο με χρησιμοποιημένα μαλακά ελαστικά, ενώ το πρώτο ημίωρο κύλησε με τις Ferrari και τον Μαξ Φερστάπεν να συμπληρώνουν διαδοχικούς γύρους με τη σκληρή γόμα, και προφανώς με βαρύ φορτίο καυσίμου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον αγώνα της Κυριακής (13/11).

Περίπου στο ημίωρο ο Τζορτζ Ράσελ έκανε δύο διαδοχικούς ταχύτερους γύρους με τη μαλακή γόμα, που έφεραν τη Mercedes πάνω από μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τη Red Bull RB18 του Πέρεζ - που όμως δεν είχε φορέσει ακόμη τα ελαστικά με την κόκκινη περίμετρο.

Formula 1, GP Βραζιλίας: O Οκόν με την Alpine ταχύτερος στη δεύτερη περίοδο δοκιμών του Ιντερλάγκος

Ο χρόνος του Ράσελ όμως καταρρίφθηκε λίγο αργότερα, όταν η Alpine τοποθέτησε τα χρησιμοποιημένα μαλακά ελαστικά στις τέσσερις γωνίες της Α522 του Οκόν - και ο Γάλλος κινήθηκε τρία δέκατα ταχύτερα από τον Ράσελ, για να ανέβει στην κορυφή.

Όταν η Red Bull έκανε το ίδιο και στα δύο μονοθέσιά της, περίπου 20 λεπτά πριν το τέλος, ο Πέρεζ ανέβηκε στη δεύτερη θέση -σχεδόν δύο δέκατα πίσω από τον Οκόν- και ο Μαξ Φερστάπεν στην τέταρτη, πίσω από τον Ράσελ. Αυτό διήρκησε μέχρι και ο Αλόνσο να κάνει την προσπάθειά του με την ίδια γόμα, που τον έφερε μισό δέκατο μπροστά από τον Ολλανδό.

Έκτοτε δεν συνέβησαν και πολλά: οι οδηγοί συμπλήρωσαν τις συστοιχίες γύρων τους με τις σκληρότερες γόμες, και πλέον όλα κινούνται γύρω από τον αγώνα Σπριντ και τον παντελώς ασυνήθιστο κάτοχο της πρώτης θέσης της εκκίνησης σε αυτόν, Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δοκιμές αυτές συμμετείχε με τη Williams -στη θέση του Άλεξ Άλμπον- ο Λόγκαν Σάρτζεντ. Ο Αμερικανός πρωταγωνιστής της Formula 2 ξεπέρασε τους 24 γύρους που χρειαζόταν για να πάρει έναν ακόμη βαθμό ώστε να εξασφαλίσει τη Super licence για να αγωνιστεί με την ομάδα το 2023, και αν και έκανε τον τελευταίο χρόνο ήταν λίγα χιλιοστά πίσω από τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Γκουάνιου Τσόου.

Το τρίτο και τελευταίο Σπριντ της φετινής σεζόν της Formula 1, διάρκειας 24 γύρων, ξεκινά απόψε (12/11) στις 21:30 ώρα Ελλάδας - μείνετε συντονισμένοι στο SPORT24 για τη LIVE κάλυψή του..

TAGS FORMULA 1 F1 GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ