FORMULA 1

Formula 1, GP Βραζιλίας: Ο Χάμιλτον κυρίαρχος των δοκιμών κατάταξης

Formula 1, GP Βραζιλίας: Ο Χάμιλτον κυρίαρχος των δοκιμών κατάταξης
AP PHOTO/MARCELO CHELLO

Ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes ήταν ταχύτερος και στις τρεις περιόδους των δοκιμών κατάταξης στο Ιντερλάγκος, και με μισό δευτερόλεπτο διαφορά από τον Μαξ Φερστάπεν κέρδισε την πρώτη θέση εκκίνησης για το Sprint Qualifying του Σαββάτου.

Ο Χάμιλτον ήταν τρία δέκατα ταχύτερος του Φερστάπεν στο Q1 και Q2 των κατατακτήριων δοκιμών στη Βραζιλία, στον 19ο φετινό αγώνα της Formula 1, ενώ στο Q3 με τον τελευταίο του γρήγορο γύρο άγγιξε το μισό δευτερόλεπτο από τον Ολλανδό – που προηγείται στο πρωτάθλημα με 19 βαθμούς, τέσσερις αγώνες πριν το τέλος της φετινής σεζόν.

Στην πρώτη προσπάθεια των δύο μονομάχων του τίτλου στο Q3 ο Φερστάπεν έκανε παράπονα για την υπερθέρμανση των εμπρός ελαστικών του, ενώ στον δεύτερό του γρήγορο γύρο ο Ολλανδός έκανε ένα μικρό οδηγικό λάθος στην έξοδο μιας αριστερής στροφής - και συνειδητοποιώντας πόσο χρόνο έχασε, εγκατέλειψε το γύρο του.

Formula 1, GP Βραζιλίας: Ο Χάμιλτον κυρίαρχος των δοκιμών κατάταξης

Κατά συνέπεια, με βάση την πειραματική δομή αυτού του τριημέρου: ο Χάμιλτον θα εκκινήσει από την πρώτη θέση τον αγώνα Sprint Qualifying του Σαββάτου (13/11, 21:30). Από την τελική κατάταξη του αγώνα αυτού θα προκύψει η σειρά εκκίνησης του κυρίως αγώνα της Κυριακής, στην οποία ωστόσο ο Άγγλος θα χάσει πέντε θέσεις λόγω αλλαγής του θερμικού κινητήρα της Mercedes W12.

Ο Χάμιλτον αποσκοπεί να κερδίσει το SQ και τους τρεις βαθμούς του, και από την άλλη να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη ζημιά για την Κυριακή, εκκινώντας 6ος. Από την πλευρά του, ο Φερστάπεν έχει την άνεση να τερματίσει δεύτερος στο SQ, διότι αυτό θα τον ανεβάσει στην πρώτη θέση του αγώνα της Κυριακής λόγω της ποινής του Χάμιλτον.

Εξηγώντας την ολική επαναφορά της Mercedes και του Χάμιλτον, ο Φερστάπεν είπε πως «όταν φέρνουν έναν καινούριο κινητήρα λογικά έχουν λίγη περισσότερη ισχύ». Και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στις ευθείες του Ιντερλάγκος. «Η δεύτερη θέση είναι καλή για τον αγώνα Sprint, διότι δεν κερδίζουμε τόσους βαθμούς σε αυτόν, οπότε θέλω να έχω έναν καλό πρώτο γύρο και μετά να σκεφτώ την Κυριακή».

Ο Χάμιλτον είπε, από την πλευρά του: «Είναι δύσκολο να πηγαίνεις από τον έναν αγώνα στον άλλον, αλλά σήμερα είχαμε μια σούπερ καλή ημέρα και είμαι πολύ χαρούμενος. Έχουμε την ποινή, βέβαια, αλλά θα δώσουμε ό,τι έχουμε».

Για άλλη μια φορά ο Πιέρ Γκασλί έβαλε την Alpha Tauri μπροστά από τα δύο ζευγάρια των Ferrari και McLaren. Η Ferrari είχα κάνει μάλιστα το 3-4 στο Q1, εμπρός από τις RBR, αλλά στο τέλος έμεινε σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μακριά από τον Χάμιλτον. Τη δεκάδα έκλεισε ο Φερνάντο Αλόνσο, που έθεσε εκτός δεκάδας στο τέλος του Q2 τον Εστεμπάν Οκόν με την έτερη Alpine.

TAGS FORMULA 1 GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ