FORMULA 1

GP Σαουδικής Αραβίας - Κοινή ανακοίνωση FIA και Formula 1: "Κανονικά η διεξαγωγή του Grand Prix στην Τζέντα"

Ο Μαξ Φερστάπεν στο Grand Prix της Τζέντα
Ο Μαξ Φερστάπεν στο Grand Prix της Τζέντα © 2022 HASSAN AMMAR/AP IMAGES

Η FIA και η Formula 1 εξέδωσαν ανακοίνωση και γνωστοποίησαν πως το Grand Prix στην Τζέντα θα διεξαχθεί κανονικά.

Έπειτα από συνάντηση των οδηγών που διήρκησε πάνω από τέσσερις ώρες μετά από την βομβιστική επίθεση περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που βρίσκεται η πίστα, αποφασίστηκε η διεξαγωγή του Grand Prix στην Τζέντα, με την FIA και τη Formula 1 να το επιβεβαιώνουν με ανακοίνωσή τους.

Συγκεκριμένα οι Χούτι εξαπέλυσαν βομβιστική επίθεση στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Aramco περίπου 10χλμ μακριά από την πίστα, δημιουργώντας ανησυχία τόσο στους διοργανωτές του Grand Prix όσο και στους οδηγούς και τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό.

Η FIA και η Formula 1 ωστόσο διαβεβαίωσαν πως το event είναι απόλυτα ασφαλές και πως άπαντες έχουν φροντίσει ώστε να διεξαχθεί ομαλά και δίχως απρόοπτα.

Η ανακοίνωση της FIA:

"H Formula 1 και η FIA μπορούν να επιβεβαιώσουν πως μετά από συζητήσεις με όλες τις ομάδες και τους οδηγούς, το 2022 FIA Formula 1 Saudi Arabian Grand Prix θα συνεχιστεί βάσει προγράμματος.

Μετά το γεγονός που συνέβη την Παρασκευή στη Τζέντα και προβλήθηκε ευρέως, υπήρξαν εκτενείς συζητήσεις ανάμεσα σε όλους τους μετόχους, τις αρχές της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας και τις υπηρεσίες ασφαλείας, που έδωσαν πλήρεις και λεπτομερείς διαβεβαιώσεις πως το event είναι ασφαλές.

Συμφωνήθηκε με όλους τους μετόχους να υπάρχει ξεκάθαρος και ανοιχτός διάλογος κατά τη διάρκεια του event αλλά και στο μέλλον"

TAGS FORMULA 1 GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ