FORMULA 1

Formula 1, GP Σαουδικής Αραβίας: Μεταμεσονύκτιο θρίλερ, οι οδηγοί συμφώνησαν να τρέξουν στη Τζέντα

Ο Λιούις Χάμιλτον στο Grand Prix της Τζέντα
Ο Λιούις Χάμιλτον στο Grand Prix της Τζέντα 2022 AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Μετά από συνάντηση που διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες, οι οδηγοί αποφάσισαν αγωνιστούν στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, μετά την βομβιστική επίθεση στην Τζέντα, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πίστα.

Οι οδηγοί αποφάσισαν τελικά να τρέξουν στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας. Οι πιλότοι έπειτα από μία συνάντηση που διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες αποφάσισαν να τρέξουν στη Τζέντα, με τους ενδοιασμούς τους να είναι αρκετοί.

Ο λόγος; Η νέα επίθεση που έγινε στην πόλη από αντάρτες το απόγευμα της Παρασκευής 25 Μαρτίου στη διάρκεια των πρώτων ελεύθερων δοκιμαστικών που έφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις στη Formula 1. Συγκεκριμένα οι Χούτι εξαπέλυσαν βομβιστική επίθεση στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Aramco περίπου 10χλμ μακριά από την πίστα.

Οι διοργανωτές, έπειτα από μία πρώτη συνάντηση, ανακοίνωσαν πως το GP της Σαουδικής Αραβίας θα συνεχιστεί κανονικά, ενώ αμέσως μετά το FP2 υπήρξε δεύτερο μίτινγκ, στο τέλος του οποίο ο CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι διαβεβαίωσε πως υπάρχει ασφάλεια για να συνεχιστεί το GP.

"Λάβαμε εγγυήσεις, αυτό πιθανώς να είναι το πιο ασφαλές μέρος στη Σαουδική Αραβία. Μεταξύ των διευθυντών των ομάδων υπήρξε ομοφωνία για τη συνέχεια του GP" ανέφερε ο διευθυντής της Mercedes, Τότο Βολφ. Ωστόσο την ίδια γνώμη δεν φάνηκαν να έχουν οι οδηγοί σε πρώτο επίπεδο.

Κλείστηκαν σε ένα δωμάτιο για τέσσερις ώρες, με τις συζητήσεις να δίνουν και να παίρνουν. Οι αρχηγοί των ομάδων μπαινόβγαιναν από το δωμάτιο και μετέφεραν τις εξελίξεις στον Ντομενικάλι. Την ίδια ώρα, δημοσιογράφοι και μηχανικοί ανέμεναν στα paddocks να βγει λευκός καπνός. Τελικά, περίπου 01:30 ώρα Ελλάδος το μίτινγκ έλαβε τέλος. Αν και αρχικά υπήρξαν πληροφορίες για συνέντευξη Τύπου, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αλλά αντιθέτως διέρρευσε η συμφωνία των οδηγών να αγωνιστούν.

Είναι ακόμη άγνωστο ποιες εγγυήσεις έλαβαν οι οδηγοί και τι πληροφορίες ζήτησαν, ώστε να πειστούν να αγωνιστούν. Το BBC αναφέρει πως αρκετοί είχαν ανησυχία για την ασφάλειά τους, όμως εν τέλει άλλαξαν γνώμη.

O μόνος οδηγός που μίλησε μετά το μίτινγκ ήταν ο Πιέρ Γκασλί, με δηλώσεις στη γαλλική τηλεόραση και φάνηκε απογοητευμένος: "Όλοι είχαμε τη δυνατότητα να εκφράσουμε την άποψή μας επί του θέματος. Και είμαστε όλοι ευθυγραμμισμένοι στις προθέσεις μας" ανέφερε.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η ατμόσφαιρα στις τρίτες ελεύθερες και τις κατατακτήριες δοκιμές, έπειτα από τα τελευταία γεγονότα ή αν θα υπάρξει κάποια νέα εξέλιξη. Το μόνο σίγουρο πως οι οδηγοί έμειναν μέχρι τις 02:00 στην πίστα και το έργο τους το απόγευμα του Σαββάτου (26/3) ενδέχεται να είναι ακόμη πιο δύσκολο, εξαιτίας της κούρασης και της πίεσης των στιγμών.

TAGS FORMULA 1 GP ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ