FORMULA 1

Formula 1 - GP Μπαχρέιν: Ο Χάμιλτον δήλωσε ευγνώμων για τους βαθμούς

Formula 1 - GP Μπαχρέιν: Ο Χάμιλτον δήλωσε ευγνώμων για τους βαθμούς
2022 AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Καθώς το GP του Μπαχρέιν επιβεβαίωσε τις ανησυχίες της του χειμώνα για τα προβλήματα που κρατούν ακόμα κρυμμένη την ταχύτητα της W13, ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε στο Σακίρ μια ανέλπιστη θέση στο βάθρο και δήλωσε ευγνώμων για τους πολύ κρίσιμους αυτούς βαθμούς.

Σκοπός του Λιούις και της πρωταθλήτριας στο GP του Μπαχρέιν, στον εναρκτήριο αγώνα της φετινής Formula 1, ήταν να περιορίσει όσο το δυνατόν τη ζημιά μέχρι να καταφέρει να επιλύσει τα πέντε ή έξι διαφορετικά προβλήματα της W13, όπως τα έχει προσδιορίσει ο Χάμιλτον.

Ένα από τα προβλήματα αυτά, και ίσως το σημαντικότερο, είναι οι αναπηδήσεις στην ευθεία (porpoising), που εκτός των άλλων ανάγκασαν τη Mercedes να κάνει ρυθμίσεις υψηλής άντωσης, και να κατά συνέπεια να υστερεί σε τελική ταχύτητα στις ευθείες του Σακίρ.

Ο «περιορισμός της ζημιάς» ήταν ανέλπιστα καλός για τη Mercedes, καθώς κατέκτησε την 3η και 4η θέση με τους Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ, μετά την εγκατάλειψη των Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ με τα προβλήματα στην αντλία καυσίμου των δύο Red Bull RB18 στους τελευταίους γύρους του αγώνα της Μέσης Ανατολής.

Στον γύρο επιστροφής στα πιτς ο Χάμιλτον διεμήνυσε στην ομάδα του μέσω της ραδιοεπικοινωνίας: «Τεράστια, τεράστια δουλειά. Ευχαριστώ πολύ για τη σκληρή δουλειά. Η αξιοπιστία είναι τόσο σημαντική, την εκτιμώ ιδιαίτερα».

Και βγαίνοντας από το μονοθέσιο, δήλωσε: «Πολλά, πολλά συγχαρητήρια στη Ferrari, είναι τόσο καλό που τους βλέπουμε να τα πάνε πάλι καλά. Ήταν τόσο δύσκολος αγώνας, πασχίζαμε στις ελεύθερες δοκιμές και αυτό ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε. Ήταν μεγάλη ατυχία για τους άλλους δύο οδηγούς, αλλά κάναμε ό,τι μπορούσαμε και είμαστε ευγνώμονες για αυτούς τους βαθμούς.

»Τα παιδιά δουλεύουν πολύ σκληρά πίσω στο εργοστάσιο. Ξέρω ότι δεν θα μπορέσουμε να αναστρέψουμε την κατάσταση γρήγορα, αλλά αισθάνομαι ότι είμαστε η πλέον ενωμένη ομάδα για τόσο πολύ καιρό. Το ξέρω πως όλοι το γνωρίζουν αυτό. Πρέπει να κρατήσουμε το κεφάλι κάτω, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας», κατέληξε ο Βρετανός.

Ο διευθυντής της Mercedes F1, Τότο Βολφ, είπε από την πλευρά του: «Ρίξαμε ένα χτύπημα σε κατηγορία πάνω από το βάρος μας, με τις εγκαταλείψεις των Red Bull, οπότε η τρίτη και τέταρτη θέση είναι σπουδαίο αποτέλεσμα. Με τη μαλακή γόμα, πριν αρχίσει να φθείρεται, ήμασταν σχεδόν σε απόσταση αναπνοής, όχι από τον Λεκλέρ αλλά από τους άλλους. Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό με το σκληρό ελαστικό, αλλά ήταν ένα δευτερόλεπτο πιο αργό. Πήραμε ένα μάθημα».

TAGS FORMULA 1 F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ MERCEDES-AMG GP ΜΠΑΧΡΕΙΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ