FORMULA 1

Formula 1, GP Μαϊάμι: Κορυφαίος Ράσελ, μπελάδες για Φερστάπεν και Σάινθ στις δεύτερες δοκιμές του Μαϊάμι

Formula 1, GP Μαϊάμι: Κορυφαίος Ράσελ, μπελάδες για Φερστάπεν και Σάινθ στις δεύτερες δοκιμές του Μαϊάμι
© 2022 DARRON CUMMINGS / AP IMAGES

Ο Τζορτζ Ράσελ επιβεβαίωσε την αισθητή βελτίωση της Mercedes W13 σημειώνοντας τον ταχύτερο γύρο στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο GP του Μαϊάμι, ενώ οι Μαξ Φερστάπεν και Κάρλος Σάινθ έχασαν πολύ χρόνο εξαιτίας μηχανικού προβλήματος και ατυχήματος αντίστοιχα.

Είχε γίνει εμφανές από την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών και επιβεβαιώθηκε και στη δεύτερη, ότι οι τροποποιήσεις και αναβαθμίσεις που έκανε η Mercedes στο μονοθέσιο W13 δείχνουν να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο Τζορτζ Ράσελ έριξε τον πρώτο χρόνο κάτω από το ενάμισι λεπτό, στο 1:29.938, και ήταν κατά ένα και δύο δέκατα ταχύτερος από τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari και τον Σέρχιο Πέρεζ της RBR.

Η πρωταθλήτρια έφερε στο 5ο φετινό GP της Formula 1 τις νέες της εμπρός και πίσω πτέρυγες χαμηλής άντωσης, ενώ παράλληλα -σύμφωνα με τον Τότο Βολφ- πειραματίζεται με ορισμένες νέες ιδέες στις ρυθμίσεις για την επίλυση του προβλήματος των αναπηδήσεων (porpoising) που έχει αποδειχθεί καταστροφικό για εκείνη φέτος.

Τη βελτίωση του "ασημένιου βέλους" πιστοποίησε και ο Λιούις Χάμιλτον, με τον τέταρτο στόχο στα δύο δέκατα από τον Ράσελ, καθώς κοντά στην πρώτη τετράδα βρέθηκε και ο Φερνάντο Αλόνσο -επίσης αποδεικνύοντας την περαιτέρω βελτίωση της Alpine A522 με το νέο της πακέτο εξέλιξης που έφερε στην πίστα της Φλόριντα.

Αντίθετα, δεν κύλησαν και τόσο καλά τα πράγματα για τον Κάρλος Σάινθ και τον Μαξ Φερστάπεν, που δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν έναν ανταγωνιστικό γύρο με τη μαλακή γόμα. Ο Ισπανός της Ferrari διατηρούσε τον πρώτο χρόνο των δοκιμών με τη μέση γόμα, ώσπου περίπου στο 20λεπτο είχε το τρίτο διαδοχικό του ατύχημα, μετά τη Μελβούρνη και στην Ίμολα. Αυτό του κόστισε περίπου 40 λεπτά πολύτιμου χρόνου σε μια πρωτόγνωρη πίστα.

Για τον Φερστάπεν ξύπνησαν και πάλι οι ανησυχίες των μηχανικών προβλημάτων, που τον οδήγησαν στην εγκατάλειψη στο Μπαχρέιν και την Αυστραλία. Αρχικά έχασε χρόνο περιμένοντας να γίνει η προληπτική αλλαγή του κιβωτίου του μετά την πρωινή του επαφή με τον τοίχο, και έπειτα αναγκάστηκε να ολοκληρώσει πρόωρα τη δεύτερη περίοδο δοκιμών λόγω υδραυλικού προβλημάτων στο σύστημα διεύθυνσης - αντίστοιχου με της Μελβούρνης.

Ο Πέρεζ έκανε μεν τον τρίτο χρόνο με τη μαλακή γόμα, αλλά είχε νωρίς ένα τετ-α-κε με το οποίο κατέστρεψε ένα σετ ελαστικών. Οι Λάντο Νόρις και Πιέρ Γκασλί της McLaren και της Alpha Tauri αντίστοιχα έδειξαν επίσης ανταγωνιστικοί, ακολουθώντας τον Αλόνσο στο ενάμισι δέκατο και κλείνοντας την πρώτη επτάδα.

TAGS FORMULA 1 F1 GP ΜΑΪΑΜΙ ΤΖΟΡΤΖ ΡΑΣΕΛ MERCEDES F1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ