FORMULA 1

Formula 1: Ferrari και Mercedes σε πόλεμο, τα σενάρια για τη 2η θέση με ένα Grand Prix για το φινάλε του 2022

Formula 1: Ferrari και Mercedes σε πόλεμο, τα σενάρια για τη 2η θέση με ένα Grand Prix για το φινάλε του 2022
2022 AP PHOTO/DARKO BANDIC

Χαμός για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών της Formula 1, με τη Mercedes να στοχεύει στο 1-2 και στο Άμπου Ντάμπι για να περιμένει μία μικρή... γκέλα της Ferrari που θα την ρίξει έτσι τρίτη στο φινάλε του 2022.

Στο ξεκίνημα του 2022 η μία έμοιαζε με ομάδα πρωταθλήματος σε οδηγούς και κατασκευαστές και η άλλη με φάντασμα της προηγούμενης οκταετίας στην οποία πήρε τα πάντα. Στο φινάλε του 2022, η Ferrari έχει μείνει έναν... αιώνα πίσω από τη Red Bull και η Mercedes με αντεπίθεση διαρκείας δείχνει ικανή να την προσπεράσει για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών που θα ισοδυναμεί με ένα μικρό θαύμα μετά απ' όσα είδαμε στους πρώτους μήνες και στους πρώτους αγώνες της χρονιάς.

Με το 1-2 των Ράσελ - Χάμιλτον στο βραζιλιάνικο Grand Prix στο Σάο Πάολο, η Mercedes ανέβηκε στους 505 βαθμούς, για να μειώσει τη διαφορά της από τη Scuderia στους 19 βαθμούς (ήταν 36 πριν από την εκκίνηση στο Ιντερλάγκος). Τι σημαίνει αυτό; Πως σε περίπτωση που οι Ράσελ - Χάμιλτον κάνουν το 1-2 στον τελευταίο αγώνα του 2022, στο Άμπου Ντάμπι (18 έως 20 Νοεμβρίου), θα χρειάζονται απλώς να μην κάνουν το 3-4 οι Σάινθ - Λεκλέρ για να τερματίσουν πίσω από τη Red Bull.

Από την πλευρά της, η Ferrari ξέρει ότι σε περίπτωση που οι Mercedes βρεθούν σε ρυθμό για το 1-2 στο Γιας Μαρίνα Σιρκουί, θα της αρκεί να την ακολουθήσουν οι οδηγοί της στο 3-4 ή στο 3-5 αλλά σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστούν τον ταχύτερο γύρο ώστε σε ισοβαθμία να υπερτερούν χάρη στις τρεις περισσότερες νίκες τους στο 2022. Οτιδήποτε λιγότερο, αν οι Χάμιλτον - Ράσελ τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις, θα οδηγήσει σε ακόμα μία αποτυχημένη σεζόν για την ιταλική ομάδα, που τελικά δεν έκανε τα βήματα προς τα εμπρός που ονειρευόταν και υπολόγιζε.

Τα σενάρια για Mercedes και Ferrari:

1-2 της Mercedes και 3-4 της Ferrari (χωρίς ταχύτερο γύρο): Δεύτερη η Scuderia με +3.

1-2 της Mercedes και 3-5 της Ferrari: Δεύτερη η Scuderia με +2 αν κάνει ταχύτερο γύρο, με +1 αν άλλη ομάδα έχει τον ταχύτερο γύρο και στην ισοβαθμία αν οι Γερμανοί πάρουν τον fastest lap.

1-2 της Mercedes και οτιδήποτε λιγότερο από 3-4 ή 3-5 της Ferrari: Η δεύτερη θέση θα καταλήξει στους Γερμανούς.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS FORMULA 1 F1 MERCEDES F1 FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ