FORMULA 1

Formula 1, GP Βραζιλίας: Πρώτη νίκη για Ράσελ που πετούσε στο Σάο Πάουλο

Mercedes driver George Russell, of Britain, celebrates winning the Sprint Race qualifying session at the Interlagos racetrack, in Sao Paulo, Brazil, Saturday, Nov.12, 2022. The Brazilian Formula One Grand Prix will take place on Sunday. (AP Photo/Andre Penner)
Mercedes driver George Russell, of Britain, celebrates winning the Sprint Race qualifying session at the Interlagos racetrack, in Sao Paulo, Brazil, Saturday, Nov.12, 2022. The Brazilian Formula One Grand Prix will take place on Sunday. (AP Photo/Andre Penner) AP

Ο Τζορτζ Ράσελ ήταν εκείνος που είδε πρώτος την καρό σημαία στο GP της Βραζιλίας πανηγυρίζοντας έτσι την πρώτη του νίκη στην Formula 1.

Η Mercedes συνέχισε την εξαιρετική της εικόνα και στο GP της Βραζιλίας κάνοντας το 1-2. Μεγάλος νικητής ήταν ο Τζορτζ Ράσελ ο οποίος είδε πρώτος την καρό σημαία και πανηγύρισε έτσι την πρώτη του νίκη στην Formula 1.

Πίσω του τερμάτισε ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος παρά την επαφή που είχε στην αρχή του αγώνα με τον Φερστάπεν κατάφερε να συνεχίσει τον αγώνα του και να τερματίσει στη δεύτερη θέση.

Τρίτος ήταν ο Κάρλος Σάινθ, παρά τα παρακάλια του Σαρλ Λεκλέρ να τον αφήσει η Ferrari να περάσει στη μάχη που δίνει για την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα με τον Σέρτζιο Πέρεζ.

Πού κρίθηκε ο αγώνας

Ο Τζορτζ Ράσελ ήταν εκείνος που είχε τον πιο καθαρό αγώνα απ' όλους που πάλευαν για τη νίκη και το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Ο Βρετανός έφυγε καλά στην εκκίνηση, σε όλη τη διάρκεια του GP ουσιαστικά είχε το πάνω χέρι και κατάφερε να το εξαργυρώσει φτάνοντας στην πρώτη νίκη της καριέρας του.

Η φάση του αγώνα

Έτσι, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας η επαφή του Φερστάπεν με τον Χάμιλτον στον έκτο γύρο έπαιξε ρόλο αφού ουσιαστικά ο Ολλανδός έμεινε εκτός μάχης την ώρα που η Mercedes συνέχισε να έχει την ίδια δυνατή εικόνα.

Ο Ράσελ έφυγε μπροστά και ουσιαστικά δεν κοίταξε πίσω, ενώ ο Χάμιλτον κατάφερε να συνεχίσει τον αγώνα του χάνοντας προσωρινά μερικές θέσεις.

Τι ακολουθεί

Το πρωτάθλημα της Formula 1 για τη σεζόν 2022 ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα το τριήμερο 18-20 Νοεμβρίου η αυλαία της χρονιάς πέφτει στο Άμπου Ντάμπι. Το Σάββατο (19/11) θα έχουμε τις κατατακτήριες στις 16.00, ενώ την Κυριακή θα είναι ο αγώνας στις 15.00.


TAGS FORMULA 1 GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ