FORMULA 1

Formula 1: Δεν τρίζει η καρέκλα του Ματία Μπινότο, η Ferrari στηρίζει τον διοικητή της Scuderia

Δεξιά ο Ματία Μπινότο
Δεξιά ο Ματία Μπινότο CREDIT: @SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Ο πρόεδρος της Ferrari Τζον Έλκαν ξεκαθάρισε στο πλαίσιο του Ιταλικού GP ότι η διoίκηση της ιταλικής εταιρείας «έχει απόλυτη εμπιστοσύνη» στον Ματία Μπινότο, καταρρίπτοντς τις φήμες περί σκέψεων αντικατάστασής του.

Ο Ματια Μπινότο βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής τους τελευταίους μήνες εξαιτίας ορισμένων στρατηγικών λαθών και προβλημάτων αξιοπιστίας της Scuderia, που κόστισαν στην ιταλική ομάδα την κατάκτηση των φετινών τίτλων της Formula 1 παρά το γεγονός ότι στο πρώτο μισό της σεζόν είχε εξίσου ταχύ -και ενίοτε ταχύτερο- μονοθέσιο με τη Red Bull Racing.

Τα λάθη αυτά γέννησαν, αναπόφευκτα δεδομένης της ιστορίας της Ferrari, τη φημολογία ότι ο Μπινότο βρίσκεται υπ' ατμόν στο Μαρανέλο, ως υπαίτιος για την απώλεια των πρώτων παγκόσμιων πρωταθλημάτων της Scuderia μετά από μιάμιση δεκαετία.

Όμως στο GP της Μόντσα, στο εορταστικό κλίμα της Ferrari για τα 75 χρόνια της ιστορίας της, ο πρόεδρος της εταιρείας Τζον Έλκαν προσέφερε την απόλυτη στήριξή του στον Μπινότο - τονίζοντας, παράλληλα, ότι η ιταλική ομάδα πρέπει να κάνει ξεκάθαρες βελτιώσεις ενόψει του πρωταθλήματος του 2023.

«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Ματία Μπινότο και εκτιμούμε όλα όσα έχει κάνει εκείνος και όλοι οι μηχανικοί» είπε ο Έλκαν, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Gazzetta dello Sport. Επίσης, ανέφερε ότι στόχος της Ferrari είναι να γίνει πρωταθλήτρια μέχρι το 2026.

Σε ερώτηση σχετική με τα λεγόμενα του Έλκαν για εκείνον, από το ιταλικό κανάλι Sky Sport, ο Μπινότο τόνισε: «Ξέρουμε ότι έχουμε την υποστήριξη του προέδρου μας. Δεν χρειαζόμασταν ένα άρθρο ή μια συνέντευξη για να το μάθουμε, οπότε πιστεύω ότι αυτό είναι περισσότερο για εξωτερική κατανάλωση, αντί για εσωτερική».

Όσο για τις βλέψεις τίτλων του Έλκαν μέχρι το 2026, ο Μπινότο συμπλήρωσε: «Είπε 'μέχρι' το 2026, όχι 'το' 2026, οπότε μπορεί [οι τίτλοι] να έρθουν νωρίτερα. Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε για αυτό. Είμαι πεπεισμένος ότι αν συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε όπως τον τελευταίο χρόνο, δεν θα χρειαστεί πολύς ακόμη καιρός».

Ο παλιός οδηγός της Scuderia Γκέρχαρντ Μπέργκερ, στο μεταξύ, τάχθηκε επίσης στο πλευρό του Μπινότο, λέγοντας: «Δεν είναι ακριβές να ρίχνεις τα πάντα σε έναν άνθρωπο, αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει τόσο συχνά στη Ferrari. Από την άλλη, πρέπει τουλάχιστον να παραδεχθεί κανείς ότι η Ferrari πέρσι ήταν κάπου στη μέση της κατάταξης, ενώ φέτος είχε το ταχύτερο αυτοκίνητο – τουλάχιστον στην αρχή.

Ο Μπινότο το πέτυχε αυτό. Δεν είμαι σίγουρος ότι η Ferrari έχει την υπομονή, αλλά συνέβη το ίδιο και με τον Ζαν Τοντ και τον Μίκαελ Σουμάχερ στην αρχή. Ο Μίκαελ χρειάστηκε να πατήσει πόδι για τον Ζαν, λέγοντας πως θα έφευγε και εκείνος. Και κατάφεραν να μετατρέψουν την ομάδα στην πιο επιτυχημένη όλων των εποχών», κατέληξε ο Αυστριακός.

Photo credits: Scuderia Ferrari Press Office


TAGS FORMULA 1 FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ