FORMULA 1

Formula 1: Αυτό είναι το νέο μονοθέσιο της Mercedes του Λιούις Χάμιλτον

Formula 1: Αυτό είναι το νέο μονοθέσιο της Mercedes του Λιούις Χάμιλτον
MERCEDES F1

Επαναφέροντας τον ασημί χρωματισμό των μονοθεσίων της, η παγκόσμια πρωταθλήτρια της F1 παρουσίασε στο εργοστάσιο του Μπράκλεϊ το νέο της μονοθέσιο για το 2022, την W13 που θα οδηγούν οι Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ.

Για τη Mercedes F1 το 2022 είναι μια πρόκληση μεγαλύτερη ίσως από κάθε άλλη ομάδα, καθώς οι ριζικά αλλαγμένοι τεχνικοί κανονισμοί των μονοθεσίων της αφαιρούν το προβάδισμα που σταθερά διατηρούσε από την τελευταία αλλαγή -το 2017- και την ανάγκασαν να σχεδιάσει τη W13 εν λευκώ, και όχι να μετεξελίξει το περσινό σχέδιο της κορυφαίας W12.

Μια ακόμη σημαντική είναι η αλλαγή της ομάδας είναι η αντικατάσταση, επίσης μετά το 2017, το Βάλτερι Μπότας στο δεύτερο κόκπιτ, από τον Τζορτζ Ράσελ - ένα από τα σπουδαιότερα και ικανότερα ταλέντα της νέας γενιάς. Ωστόσο, η παρουσία του Μπότας θα προσέφερε μια σταθερά για την κατανόηση του πρωτόγνωρου μονοθεσίου στα πρώτα στάδια της εξέλιξης και της ρύθμισής της.

Μετά από δύο χρόνια που επέλεγε το μαύρο χρώμα για τα μονοθέσιά της, στηρίζοντας την καμπάνια για την εξάλειψη των κοινωνικών διακρίσεων, η Mercedes επέστρεψε στο παραδοσιακό ασημί της ιστορίας των «ασημένιων βελών» του Άλφρεντ Νόιμπαουερ, με τη νέα W13.

Ο σχεδιασμός του μονοθεσίου είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός στην κάθε του λεπτομέρεια, ειδικά στο δαιδαλώδες του δάπεδο, και είναι προφανές ότι η W13 που η Mercedes αποκάλυψε σήμερα είναι -σε μεγάλο βαθμό- το πραγματικό της αγωνιστικό αυτοκίνητο – και όχι ένα demo με τα νέα της χρώματα.

Οι Χάμιλτον και Ράσελ θα κάνουν τα πρώτα χιλιόμετρα της νέας W13 σήμερα στο Σίλβερστοουν, προκειμένου η ομάδα να διαπιστώσει στην πίστα τη λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου πριν ξεκινήσουν οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης την επόμενη Τετάρτη 23/2 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Μείνετε συντονισμένοι στο SPORT24 για όλα όσα δήλωσαν οι Λιούις Χάμιλτον και Τότο Βολφ για την έκβαση του πρωταθλήματος του 2021, για το ενδεχόμενο του πρώτου να αποχωρήσει από τη F1, για τη νέα W13 και για τους στόχους τους για το 2022.


TAGS FORMULA 1 F1 MERCEDES F1 ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ