ALFA ROMEO

Formula 1: Αποκάλυψη για την Alfa Romeo C43, το πρώτο αληθινό μονοθέσιο του 2023

Formula 1: Αποκάλυψη για την Alfa Romeo C43, το πρώτο αληθινό μονοθέσιο του 2023
Alfa Romeo C43 2023 SAUBER MEDIA HUB

Η Alfa Romeo F1 παρουσίασε το μονοθέσιο της τελευταίας της σεζόν στη Formula 1, πριν την αποχώρησή της και την εξαγορά της ομάδας (Sauber) από την Audi. Η νέα C43 είναι το πρώτο μονοθέσιο του 2023 που βλέπουμε φέτος, μαζί με τα νέα χρώματα της ομάδας.

Σε αντίθεση με τις Haas, Red Bull και Williams που παρουσίασαν απλώς τα χρώματά τους για το πρωτάθλημα της Formula 1 του 2023, η Alfa Romeo C43 είναι το αληθινό νέο μονοθέσιο της ομάδας του Χίνβιλ - η οποία για τελευταία χρονιά φέτος θα έχει την ονομασία Alfa Romeo. Την επόμενη διετία θα ονομάζεται Sauber F1, και από το 2026 Audi F1, όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά της από την εταιρεία του Βόλφσμπουργκ.

Η παρουσίαση της C43 έγινε σήμερα (7/02) στη Ζυρίχη, κοντά στο εργοστάσιο της ομάδας στο Χίνβιλ της Ελβετίας. Παρόντες ήταν οι δύο οδηγοί της ομάδας, ο Φινλανδός Βάλτερι Μπότας και ο Κινέζος Γκουάνιου Τσόου, αλλά και ο νέος διευθύνων σύμβουλος Αντρέας Σινλτ - που άφησε πρόωρα τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή της McLaren για να μετακομίσει στη Sauber.

Τυπικά, ορισμένες από τις αρμοδιότητες του Φρεντερίκ Βασέρ -που αποχώρησε για τη Ferrari- στην αγωνιστική διεύθυνση της Alfa Romeo F1/Sauber θα καλύψει ο Αλεσάντρο Αλούνι Μπράβι, επί σειρά ετών διοικητικός της ομάδας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει αγωνιστικός διευθυντής με την τυπική έννοια του όρου.

Μετά την παρουσίασή της, η νέα Alfa Romeo C43 θα κάνει τις πρώτες της δοκιμές στο Μπαχρέιν στις 23-25 Φεβρουαρίου, στο μοναδικό τριήμερο που έχουν οι ομάδες για να προετοιμαστούν για τη σεζόν του 2023 - που ξεκινά στις 3-5 Μαρτίου με το εναρκτήριο αγώνα στην ίδια χώρα.

TAGS ALFA ROMEO FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ