ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ

Formula 1: Άνοιξε "μέτωπο" μεταξύ Αλόνσο και FIA για την ποινή στο Τέξας

Formula 1: Άνοιξε "μέτωπο" μεταξύ Αλόνσο και FIA για την ποινή στο Τέξας
ALPINE MEDIA

Η FIA κάλεσε τις Alpine και Haas σε νέα ακροαματική διαδικασία την προσεχή Πέμπτη (27/10) στο Μεξικό, σε συνέχεια της ποινής 30'' που επεβλήθη στον Φερνάντο Αλόνσο μετά το GP ΗΠΑ, και ο Ισπανός λέει ότι η απόφαση της Πέμπτης «θα δείξει κατά πόσο οδεύουμε στη σωστή κατεύθυνση».

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: στη διάρκεια του GP του Όστιν, στο Τέξας των ΗΠΑ την περασμένη Κυριακή, αποκολλήθηκε ο δεξιός καθρέπτης της Alpine του Φερνάντο Αλόνσο που είχε σπάσει από τη σύγκρουση που είχε νωρίτερα ο Ισπανός με τον Λανς Στρολ της Aston Martin.

Μετά το τέλος του αγώνα, η Haas έκανε ένσταση στους αγωνοδίκες στο Όστιν ότι, κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν έδειξαν στον Αλόνσο την μαυρη-πορτοκαλί σημασία που ειδοποιεί τον οδηγό -με την απειλή του αποκλεισμού- να επιστρέψει στα πιτς για να διορθωθεί μια ζημιά του μονοθεσίου που είναι εν δυνάμει πολύ επικίνδυνη για την πρόκληση ατυχήματος.

Την ίδια ένσταση έκανε η Haas και για τον Σέρτζιο Πέρεζ, που αγωνιζόταν με σπασμένη εμπρός πτέρυγα στο Τέξας. Η αμερικανική ομάδα ισχυρίστηκε ότι η σημαία αυτή έχει επιδειχθεί στον οδηγό της Κέβιν Μάγκνουσεν πολλές φορές φέτος, για αντίστοιχα προβλήματα, κοστίζοντάς του αρκετούς βαθμούς.

Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι η ένσταση της Haas στέκει, και επέβαλλαν στον Αλόνσο ποινή 10 δευτερολέπτων -την πιο αυστηρή ποινή πριν τον αποκλεισμό από τον αγώνα- που μεταφράζεται στην ουσία σε ποινή 30 δευτερολέπτων, αν υπολογιστεί μαζί και ο χρόνος εισόδου και εξόδου από τα πιτς για την επιδιόρθωση της ζημιάς.

Έτσι, ο Ισπανός έπεσε από την 7η στην 15η θέση της τελικής κατάταξης, χάνοντας τους 6 βαθμούς που κέρδισε κάνοντας μια εκπληκτική αντεπίθεση μετά από το ιδιαίτερα σφοδρό του ατύχημα με τον Στρολ. Για τον Πέρεζ και τη Red Bull δεν υπήρξε καμία ποινή.

Το θέμα, όμως, δεν έληξε εκεί: η Alpine άσκησε έφεση στην αρχική ένσταση της Haas, υποστηρίζοντας ότι η δεύτερη κατέθεσε την ένστασή της εκπρόσθεμα. Οι αγωνοδίκες έλαβαν την ένσταση της Haas 24 λεπτά μετά την καρό σημαία στο Τέξας, αλλά αποφάσισαν -κάτι που δικαιούνται να κάνουν- να παρακάμψουν την εν λόγω προσθεσμία του Αγωνιστικού Κώδικα.

Η έφεση της Alpine, λοιπόν, επικεντρώνεται στην εκπρόθεσμη κατάθεση της ένστασης της Haas. Μετά από αυτήν, το θέμα θα ξανασυζητηθεί μεταξύ των αγωνοδικών της FIA και των δύο ομάδων σε συνάντησή τους την προσεχή Πέμπτη (27/10) στις 18:00 (τοπική ώρα), στο πλαίσιο του GP Μεξικού.

Ο Φερνάντο Αλόνσο εκτιμά ότι η απόφαση της FIA την Πέμπτη θα είναι εξαιρετικά σημαντική, όπως έγραψε στο Instagram: "Ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα που έλαβα χθες και σήμερα. Αυτή είναι μια από τις σπάνιες στιγμές στον αθλητισμό που νιώθω ότι είμαστε όλοι στο ίδιο μήκος κύματος και μοιραζόμαστε τις ίδιες απόψεις για τους κανονισμούς.

Κατά συνέπεια, η Πέμπτη είναι μια σημαντική ημέρα για το σπορ που όλοι αγαπάμε τόσο πολύ, καθότι η απόφαση που θα ληφθεί θα δείξει κατά πόσο οδεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση στο μέλλον. Ευχαριστώ και πάλι για την υποστήριξη", έγραψε ο 41χρονος οδηγός της Alpine.

TAGS ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ FORMULA 1 ALPINE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ