GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Formula 1 - GP Άμπου Ντάμπι: Φερστάπεν: "Αισθάνομαι καλά και με τα δύο ελαστικά"

Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands celebrates after winning the pole position for the Formula One Abu Dhabi Grand Prix in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Saturday Dec 11, 2021. (AP Photo/Hassan Ammar)
Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands celebrates after winning the pole position for the Formula One Abu Dhabi Grand Prix in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Saturday Dec 11, 2021. (AP Photo/Hassan Ammar) AP

Ο Μαξ Φερστάπεν χαρακτήρισε εκπληκτικό το συναίσθημα της επιβλητικής του πολ ποζίσιον για το τελευταίο φετινό GP του Άμπου Ντάμπι, και φάνηκε να μην ανησυχεί ιδιαίτερα για το μειονέκτημα της εκκίνησής του με τη μαλακή γόμα.

Ο Φερστάπεν κατέκτησε την πρώτη θέση των κατατακτήριων δοκιμών του 23ου και τελευταίου φετινού GP της Formula 1 στη Yas Marina με έναν εκθαμβωτικό γύρο στην πρώτη του προσπάθεια στο Q3, που άφησε τον Λιούις Χάμιλτον μισό δευτερόλεπτο μακριά.

«Είναι ένα εκπληκτικό συναίσθημα. Αναμφίβολα βελτιώσαμε το αυτοκίνητο για τις κατατακτήριες, διότι όλο το διήμερο ήταν πότε έτσι και πότε αλλιώς. Είμαι απίστευτα χαρούμενος με αυτό, πήραμε φυσικά αυτό που θέλαμε», είπε στο τέλος, ενθουσιασμένος για αυτό το σημαντικό αβαντάζ στην καθοριστική του αυριανή μάχη με τον Χάμιλτον για τον τίτλο.

Όμως νωρίτερα, στο Q2, ο Ολλανδός είχε αναγκαστεί να κάνει τον ταχύτερο γύρο με τη μαλακή γόμα, διότι με ένα άσχημο φρενάρισμα κατέστρεψε στο μοναδικό του σετ μέσης γόμας με το οποίο φιλοδοξούσε να εκκινήσει τον αγώνα.

Σχετικά με αυτό, εξήγησε: «Ανυπομονώ για τον αυριανό αγώνα, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αλλά ποτέ δεν είναι εύκολο, ειδικά με τη φόρμα που έχουν σε αυτούς τους τελευταίους αγώνες. Αισθάνομαι καλά και με τα δύο ελαστικά, και προφανώς το γεγονός ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί αργά το απόγευμα βοηθά με τη διαχείριση της μαλακής γόμας.

»Θα δούμε αύριο. Αλλά προφανώς είναι σημαντικό αρχικά να έχεις μια καλή εκκίνηση, και έπειτα από εκεί και μετά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον αγώνα μας, το καλύτερο που μπορούμε», κατέληξε ο 24χρονος.

Ο διευθυντής της RBR, Κρίστιαν Χόρνερ, εξήγησε τη βοήθεια που έδωσε ο Σέρχιο Πέρεθ στον Φερστάπεν, δημιουργώντας μπροστά του ένα αεροδυναμικό «τούνελ» για να του επιτρέψει να έχει μικρότερη αεροδυναμική αντίσταση, και να κινηθεί ταχύτερα.

«Συζητήσαμε το slipstream σήμερα το πρωί, μειώσαμε την άντωση, και αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να τους αντιμετωπίσουμε [τη Mercedes] στις ευθείες», είπε ο Χόρνερ. «Στο Q2 είχαμε ένα προβάδισμα, και έπειτα και οι δύο προσπάθειες στο Q3 ήταν εξαιρετικές. Αυτό το κενό αέρος, η συνεργασία του Τσέκο με τον συνάδελφό του, ήταν μια τέλεια επίδειξη της ομαδικής δουλειάς σήμερα. Πιστεύω ότι αυτός ήταν ένας από τους καλύτερους φετινούς γύρους που έχει κάνει ο Μαξ».

TAGS GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ FORMULA 1 F1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ