GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

Formula 1, GP Άμπου Ντάμπι: Γιατί ο Φερστάπεν άλλαξε τακτική και ξεκινά τον αγώνα με μαλακά ελαστικά

Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands in action during practice for the Formula One Abu Dhabi Grand Prix in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Saturday Dec 11, 2021. (AP Photo/Hassan Ammar)
MAX VERSTAPPEN RBR - ABU DHABI 2021 AP

Η Red Bull αναγκάστηκε να αλλάξει στρατηγική και ο Μαξ Φερστάπεν θα εκκινήσει στο Άμπου Ντάμπι με την κόκκινη γόμα, και όχι με την ενδεδειγμένη κίτρινη του Χάμιλτον.

Η ενδεδειγμένη γόμα ελαστικών για να εκκινήσει ένας πιλότος τον αγώνα στο Άμπου Ντάμπι, έχοντας κάνει καλό χρόνο με αυτά στο FP2, είναι η μεσαία (κίτρινη).

Ωστόσο, ο Μαξ Φερστάπεν αύριο ξεκινά μεν από την pole position, αλλά με μαλακά ελαστικά (κόκκινη γόμα). Πρόκειται για μια αναγκαστική ανατροπή μεγατόνων στη στρατηγική της Red Bull, καθώς πιθανότατα έχει μειονέκτημα έναντι της Mercedes του Λιούις Χάμιλτον που εκκινεί με τη μεσαία γόμα.

Η εξήγηση βρίσκεται στο ότι ο Φερστάπεν στο Q2, στην πρώτη στροφή της πίστας έκανε βίαιο φρενάρισμα πληγώνοντας το εμπρός αριστερό ελαστικό του.

Ο Φερστάπεν επέστρεψε στη συνέχεια με τη μαλακή γόμα κάνοντας τον ταχύτερο γύρο, αλλά αυτό σήμαινε πως ο Ολλανδός θα εκκινούσε τον αγώνα με αυτά τα ελαστικά, όπως ορίζουν οι κανόνες.

Γιατί όμως η RBR και ο Φερστάπεν επέλεξαν να εκκινήσουν με τη μαλακή γόμα αύριο; Η αυστριακή ομάδα δεν είχε άλλο σετ φρέσκιας μέσης γόμας για τον αγώνα, παρά μόνο αυτή με το πληγωμένο ελαστικό. Ελλείψει επιλογής λοιπόν, πήρε το ρίσκο να εκκινήσει με τη μαλακή γόμα.

Τώρα, ο Ολλανδός μένει να αξιοποιήσει το “χαρτί” της poll position και να μετατρέψει το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα, κάνοντας καλύτερη εκκίνηση και ταχύτερους πρώτους γύρους για να χτίσει διαφορά ασφαλείας.

Άλλωστε, οι Red Bull Honda έχουν δείξει πως διαχειρίζεται τη μαλακή γόμα καλύτερα από τη Mercedes.

Ραντεβού για τον μεγάλο τελικό της F1, την Κυριακή στις 14:45 (12/12 στις 15:00, ERT Sports 2 και COSMOTE SPORT 5HD, LIVE στο SPORT24).

TAGS GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ FORMULA 1 ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ