FORMULA 1

Formula 1: Αισιόδοξος ο Σάινθ για την κατάκτηση της πρώτης του πολ ποζίσιον στο Σίλβερστοουν

Ο πιλότος της Ferrari, Κάρλος Σάινθ
Ο πιλότος της Ferrari, Κάρλος Σάινθ SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Ο Κάρλος Σάινθ απέδωσε καλά με τη μαλακή γόμα στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές του GP Βρετανίας, σε αντίθεση με τον Σαρλ Λεκλέρ -που επίσης είχε και μικρά προβλήματα με τον κινητήρα- κι έτσι ο Ισπανός ευελπιστεί ότι αυτό θα είναι το καλύτερό του φετινό τριήμερο με τη Ferrari F1-75.

Μετά από μια σειρά προβλημάτων, ατυχημάτων και δύσκολων γρίφων για να ρυθμίσει τη F1-75 στα μέτρα του από το Φεβρουάριο μέχρι πρότινος, ο Κάρλος Σάινθ δείχνει για δεύτερο διαδοχικό αγώνα, στο GP Βρετανίας στο -έτσι κι αλλιώς ταιριαστό για τη Ferrari- Σίλβερστοουν, να αρχίζει να βρίσκει την άκρη του νήματος.

Ενδεικτικό είναι ότι στο δρόμο προς τον πρώτο χρόνο της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών κατάφερε να κάνει ακόμα και τη μαλακή γόμα να αποδώσει, σε αντίθεση με τον Σαρλ Λεκλέρ.

Αυτό κάνει τον Ισπανό αισιόδοξο ενόψει των δοκιμών κατάταξης - και η αισιοδοξία του παραμένει ακόμα και για το αρκετά πιθανό ενδεχόμενο βροχής, χάρη στην απόδοσή του στη βροχερή πρώτη χθεσινή περίοδο των δοκιμών και την πληθώρα των γύρων που κάλυψε.

"Με τη μαλακή γόμα σίγουρα ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκεφτόμαστε ότι στις δοκιμές κατάταξης δεν μπορούμε να κάνουμε εξίσου καλή δουλειά", είπε ο Σάινθ για τη χθεσινή του απόδοση στη 2η περίοδο των δοκιμών.

Αντίθετα, ο Σαρλ Λεκλέρ δήλωσε πως "με τη μαλακή γόμα ήταν πολύ δύσκολο και πάλι, για κάποιο λόγο. Δεν αισθανόμουν τόσο καλά όσο με τη μέση γόμα, και ήταν λίγο δύσκολο να το διαχειριστούμε. Αλλά γενικώς πιστεύω ότι η ταχύτητα βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο, και αυτό είναι θετικό". Τώρα, ο Μονεγάσκος καλείται να αναδύσει αυτή την ταχύτητα ρυθμίζοντας αποδοτικότερα τη δική του F1-75.

Ο πιλότος της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ
Ο πιλότος της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Ο Σάινθ φάνηκε την Παρασκευή (1/7) να προόδευσε αρκετά προς αυτόν τον στόχο: "Ο άνεμος έκανε δύσκολη την επίτευξη της σωστής ισορροπίας για τα γρήγορα τμήματα της πίστας και του σωστού συμβιβασμού για τα ελαστικά στις αργές στροφές", είπε ο Ισπανός.

Και συνέχισε λέγοντας ότι μπορεί να τα καταφέρει ακόμα καλύτερα στις σημερινές 3ες ελεύθερες δοκιμές: "Γενικώς ήμασταν γρήγοροι, αλλά αισθάνομαι ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο βελτίωσης. Οι δοκιμές κατάταξης μπορεί να γίνουν ενδιαφέρουσες λόγω του καιρού, οπότε και οι γύροι που κάναμε στην πρώτη περίοδο των δοκιμών ήταν χρήσιμοι".

Ο Σάινθ κατέληξε: "Πιστεύω ότι περιμένουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε σιρκουί φέτος, διότι το αυτοκίνητο είναι σίγουρα πολύ ανταγωνιστικό, όπως και η Red Bull, όπως και η Mercedes όταν η άσφαλτος δεν έχει πολλές ανωμαλίες. Πιστεύω πως όλοι ξέραμε φτάνοντας εδώ ότι θα είναι μια απρόβλεπτη μάχη".

Ο Κάρλος Σάινθ στη Formula 1
Ο Κάρλος Σάινθ στη Formula 1 SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE


Πέραν της χθεσινής του σπαζοκεφαλιάς με το στήσιμο της F1-75, ο Λεκλέρ είπε επίσης ότι αντιμετώπισε εν νέου προβλήματα με τη μονάδα ισχύος του - τα οποία, ωστόσο, δεν ήταν ανησυχητικά: "Στη δεύτερη περίοδο είχαμε αρκετά προβλήματα στη δική μου πλευρά (του γκαράζ), οπότε ελπίζω αύριο (σ.σ.: σήμερα) να έχουμε μια πιο καθαρή μέρα.

Ήταν ορισμένα προβλήματα με τη μονάδα ισχύος, που έκαναν δύσκολη την οδήγηση. Αλλά είναι εντάξει. Εννοώ ότι χρειάζονται μόνο κάποιες μικρές αλλαγές στις ρυθμίσεις, δεν είναι προβλήματα, οπότε θα κάνουμε αυτές τις αλλαγές για τις δοκιμές κατάταξης", κατέληξε ο Μονεγάσκος.

Το Σάββατο (2/7) η 3η περίοδος ελεύθερων δοκιμών του GP Βρετανίας ξεκινά στις 14:00, ενώ οι κατατακτήριες δοκιμές στις 17:00 - για τις οποίες θα μπορείτε να ενημερώνεστε με τη LIVE περιγραφή από το SPORT24.

TAGS FORMULA 1 F1 ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ GP ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ