FORMULA 1

Φερστάπεν: "Δεν είναι απαραίτητο ότι θα ακολουθήσω το δρόμο του Λιούις" στη Ferrari

Will Cornelius / Red Bull Content Pool
Max Verstappen poses for a portrait during Red Bull Racing 2024 Season Launch RB20 in London, UK on January 30, 2024 // Will Cornelius / Content Pool // SI202402140477 // Usage for editorial use only // WILL CORNELIUS / RED BULL CONTENT POOL

Ο Μαξ Φερστάπεν είπε πως "νομίζω ότι θα δείχνει cool" ο Λιούις Χάμιλτον στη Scuderia, αλλά σε ερώτηση αν θα φανταζόταν τον εαυτό του να κάνει την ίδια μετακίνηση στο Μαρανέλο στο απώτερο μέλλον απάντησε "όχι, δεν είναι απαραίτητο να κάνω κι εγώ το ίδιο".

Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 Μαξ Φερστάπεν ρωτήθηκε κατά τη χθεσινή (15/02) παρουσίαση της νέας του Red Bull RB20 στο Μίλτον Κινς για την άποψή του σχετικά με τη μεγάλη μεταγραφική “βόμβα” αυτού του χειμώνα, τη μετακίνηση του Λιούις Χάμιλτον από τη Mercedes στη Ferrari το 2025.

Στο τέλος της ημέρας αν κάποιος θέλει να οδηγήσει για τη Ferrari, ειδικά κάποιος σαν τον Λιούις που ήδη έχει πετύχει τόσα πολλά, αν αυτό είναι το όνειρο και ο στόχος του… Και πάλι, δεν ξέρουμε τι συζητήσεις είχαν, στη Mercedes, στη Ferrari, τι υποσχέσεις δόθηκαν, τι πιστεύουν ότι έρχεται”, είπε ο Ολλανδός.

Και συνέχισε: “Δεν μπορούμε, από τη δική μας πλευρά, να κάνουμε μια σαφή εκτίμηση για τους λόγους αυτής της απόφασης. Ξέρεις, άμα είναι χαρούμενος με αυτή τη μετακίνηση νομίζω ότι δεν δείχνει cool και φυσικά τους εύχομαι να πετύχουν, αλλά ποτέ δεν ξέρεις”.

Και στην ερώτηση αν θα ήθελε και ο ίδιος να ακολουθήσει το δρόμο το Χάμιλτον στο Μαρανέλο μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τη Red Bull Racing, στο τέλος του 2028, ο Μαξ αποκρίθηκε “όχι, δεν είναι απαραίτητο να κάνω κι εγώ το ίδιο”.

Και εξήγησε: “Δεν θέλω να ακουστεί σαν να μη σέβομαι ή κάτι τέτοιο, διότι τρέφω μεγάλο σεβασμό για την εταιρεία της Ferrari, αλλά είμαι χαρούμενος εδώ που βρίσκομαι. Νιώθω άνετα στο περιβάλλον που είμαι τώρα, οπότε αυτό δεν είναι κάτι που ψάχνω να αλλάξω, αλλά και πάλι, στη ζωή μου θέλω να αποκτώ καινούριες εμπειρίες οπότε ποτέ μη λες ποτέ. Προς το παρόν όμως δεν είναι καν κάτι τέτοιο στο μυαλό μου”.

Will Cornelius / Red Bull Content Pool
Ο Σέρτζιο Πέρεζ στην παρουσίαση της νέας Red Bull RB20 WILL CORNELIUS / RED BULL CONTENT POOL


Ο Σέρτζιο Πέρεζ από την πλευρά του, έτερος οδηγός της RBR, είπε για τη μετακίνηση του Χάμιλτον στη Scuderia το 2025: “Η δυναμική της θα είναι ενδιαφέρουσα να την παρατηρήσουμε από έξω. Έχουμε έναν οδηγό που αλλάζει ομάδα, δεν ξέρουμε πόσο ζηλεύουν οι ομάδες σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών, και προφανώς ο Λιούις είναι πολλά χρόνια εκεί [στη Mercedes] και θα μεταφέρει πολλή γνώση σε μια άλλη ομάδα.

Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι οδηγοί θα θελήσουν να ξεκαθαρίσουν τα [μεταγραφικά] πράγματα πολύ νωρίτερα φέτος, αλλά από τη δική μου πλευρά είμαι αφοσιωμένος στην προσπάθεια να έχω φέτος μια σπουδαία χρονιά και δεν με απασχολούν και τόσο αυτά”, κατέληξε ο Μεξικανός.

TAGS FORMULA 1 F1 RED BULL ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ