FORMULA 1

Ferrari: Συμφωνία με τον Λεκλέρ έως το 2029, εμπόδια για τον Σάινθ, εναλλακτική ο Νόρις

SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE
SCUDERIA FERRARI PRESS OFFICE

Ποιες είναι οι πρώτες πληροφορίες που λαμβάνει ο ιταλικός Τύπος από τις διαπραγματεύσεις της Scuderia για την ανανέωση των συμβολαίων των Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ, και πώς ο Λάντο Νόρις παραμένει μια εναλλακτική επιλογή στο Μαρανέλο.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Gazzetta dello Sport, η Ferrari και ο Σάρλ Λεκλέρ έφτασαν σε κατ’ αρχήν προφορική συμφωνία για την επέκταση του συμβολαίου τους μέχρι το τέλος του 2029, δηλαδή σε νέο πενταετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές της τάξης των 50 εκατομμυρίων για το Μονεγάσκο.

Αντίθετα, οι συζητήσεις με τον Κάρλος Σάινθ φέρεται να συνάντησαν το εμπόδιο της χρονικής διάρκειας της ανανέωσης του συμβολαίου, γεγονός που -πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα- επαναφέρει τη Scuderia στις σκέψεις προσέγγισης στον Λάντο Νόρις της McLaren ως εναλλακτική λύση.

Η νέα συμφωνία του Λεκλέρ με τη Ferrari φέρεται να είναι έτοιμη να καθαρογραφεί και εν συνεχεία να υπογραφεί, ώστε να ανακοινωθεί στις 23 Δεκεμβρίου, συνεχίζει η ιταλική εφημερίδα. Όμως τα πράγματα είναι περίπλοκα για την υπόθεση του Σάινθ.

Ferrari Spa
Ο Σαρλ Λεκλέρ και ο Κάρλος Σάινθ στο GP Άμπου Ντάμπι 2023 FERRARI SPA


Η ομάδα του Μαρανέλο φέρεται να θέλει τη μονοετή επέκταση του συμβολαίου του Ισπανού, μόνο για το 2025, ώστε να έχει την ευχέρεια να επιλέξει για το 2026 τον Λάντο Νόρις - που θα έχει αποδεσμευτεί από το τρέχον συμβόλαιό του με τη McLaren στο τέλος του ‘25. Ο Σάινθ, όμως, επιθυμεί τουλάχιστον διετή επέκταση της συμφωνίας, κι έτσι οι συζητήσεις της ανανέωσής του έχουν φτάσει εμπρός σε ένα σημαντικό εμπόδιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε περίπτωση επιλογής του Νόρις από τη Ferrari ο Σάινθ μπορεί να ακολουθήσει το 2026 τον αντίστροφο δρόμο, για το κόκπιτ του Βρετανού στη McLaren, ή ενδέχεται ακόμα και να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Σέρτζιο Πέρεζ στη Red Bull Racing από το 2025 κιόλας. Ενδιαφέρον για τον Ισπανό, σύμφωνα με τις φήμες, έχει εκφράσει και η Sauber/Audi και η Alpine.

Η Ferrari χτίζεται πάνω στον Λεκλέρ

Στις νέες αυτές πληροφορίες από το Μαρανέλο μπορεί κανείς να προσθέσει και το δημοσίευμα των προηγούμενων ημερών, ότι το Μαρανέλο σχεδιάζει το μονοθέσιο της Scuderia για το 2024 (που στο εργοστάσιο αποκαλείται Project 676) πάνω στο ξεχωριστό οδηγικό στιλ του Σαρλ Λεκλέρ - κάτι που, αν ισχύει, θα αποδειχθεί εις βάρος του Σάινθ τη νέα χρονιά της Formula 1.

Ferrari Spa
Ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari SF-23 στο GP Άμπου Ντάμπι 2023 FERRARI SPA


Ο Λεκλέρ είναι οδηγός της Ferrari από το 2016 και αν ισχύει το νέο πενταετές του συμβόλαιο, θα μείνει στο Μαρανέλο για 13 διαδοχικά χρόνια, μέχρι το τέλος του 2029 που θα είναι 31 ετών. Με τις τελευταίες αυτές πληροφορίες, αρχίζει να φαντάζει όλο και πιο πιθανό ότι η Scuderia θα δομήσει το εγγύς μέλλον της πάνω στον Μονεγάσκο.

Η ανανέωση της φετινής SF-23 στην Ιαπωνία -με την προσθήκη του νέου δαπέδου- έκανε το cavallino τόσο ταιριαστό στο οδηγικό στιλ του Λεκλέρ, που φέρεται να έδωσε μια σειρά από κατευθύνσεις στη Scuderia για το σχεδιασμό και την εξέλιξη του μονοθεσίου του 2024 στα οδηγικά μέτρα του.

Ο Λεκλέρ έκανε γνωστή την ικανοποίησή του -μιλώντας στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες εβδομάδες- για το γεγονός ότι, όπως είπε, η τεχνική κατεύθυνση που πήρε η ομάδα με τις αλλαγές της Σουζούκα ήταν η σωστή, και ευνόησε το οδηγικό του στιλ.

TAGS FORMULA 1 F1 FERRARI ΣΑΡΛ ΛΕΚΛΕΡ ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΙΝΘ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ