MOTORSPORTS

Electrikhana 2: To επικό Video της τελευταίας υπόκλισης στον Κεν Μπλοκ

Audi Media Center
Κεν Μπλοκ, Electrikhana 2, Audi S1 Hoonitron AUDI MEDIA CENTER

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του παγκόσμιου θρύλου του drifting Κεν Μπλοκ, και στη μνήμη του οι Hoonigans δημοσίευσαν το τελευταίο τους Video με ανέκδοτο υλικό από τον μεγάλο κασκαντέρ του παγκόσμιου motorsport.

Το υλικό του Video γυρίστηκε στην Πόλη του Μεξικού το Νοέμβριο του 2022, λίγες εβδομάδες πριν το δυστύχημα της 2ας Ιανουρίου 2023 που κόστισε τη ζωή του Αμερικανού στη Γιούτα των ΗΠΑ. Ο ατρόμητος stuntman, ο Ίβιλ Κανίβιλ του καιρού μας, έχασε τη ζωή του στα 55 του χρόνια κάνοντας Snowmobile.

Σύμφωνα με την Audi, με την οποία ο Κεν Μπλοκ συνεργαζόταν οδηγώντας το Audi S1 Hoonitron, η δημιουργία αυτού του Video ολοκληρώθηκε προς τιμήν της οικογένειας του Αμερικανού, στη μνήμη του, από την εταιρεία The Hoonigans που ο ίδιος ίδρυσε για τις κορυφαίας ποιότητας τηλεοπτικές παραγωγές του.

Το πρώτο Electrikhana του Μπλοκ με το S1 Hoonitron γυρίστηκε τον Αύγουστο του 2022, και απεικόνιζε τον Αμερικανό αστέρα να ντριφτάρει στους δρόμους του Λας Βέγκας. Το παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη, μέσα από πολλαπλά κανάλια.

Το Electrikhana 2 γυρίστηκε στην Πόλη του Μεξικού - μία από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις του πλανήτη, με περισσότερους από 22 εκατομμύρια κατοίκους. Ο Μπλοκ ξεδίπλωσε το οδηγικό του κρεσέντο στο σύγχρονο αεροδρόμιο Benito Juarez της πόλης, σε ένα σπειροειδές γκαράζ, στην Plaza de Toros -τη μεγαλύτερη αρένα ταυρομαχιών του κόσμου- και σε αρκετά ακόμα σημεία.

Audi Media Center
Κεν Μπλοκ. Electrikhana 2 AUDI MEDIA CENTER


Όμως το πιο εντυπωσιακό σημείο του Video, τουλάχιστον από τεχνικής άποψης, είναι το ξεκίνημά του: απεικονίζει τους εμπρός τροχούς του Audi S1 Hoonitron να περιστρέφονται σε αντίθεση κατεύθυνση από τους πίσω, προκαλώντας έτσι ένα εντυπωσιακό burn-out καθώς το αυτοκίνητο μένει στάσιμο. Ήταν κάτι που εμπνέυστηκε ο ίδιος ο Μπλοκ, και έγινε εφικτό από τους μηχανικούς της γερμανικής εταιρείας.

Μετά το θάνατο του Κεν Μπλοκ, τα μέλη της οικογένειάς του παραμένουν ενεργά εμπλεκόμενα στο μότορσπορ. Η κόρη του, Λία Μπλοκ, εντάχθηκε στη Williams Racing για να αγωνιστεί του χρόνου στο θεσμό της F1 Academy. Επίσης, η σύζυγός του, Λούσι Μπλοκ, αγωνίστηκε με ένα ηλεκτρικό Sierra Echo στη φετινή Ανάβαση του Πάικς Πικ στο Κολοράντο των ΗΠΑ - ενώ και η Λία Μπλοκ συμμετείχε στον ίδιο “αγώνα προς τα σύννεφα” με ένα Coupe που μοιάζει με Porsche 911 και έχει την ονομασία Hoonipigasus.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ